Sebastià Carratalà ha guanyat el premi ‘Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel-Clara Simó’ amb la seua obra “La Persistència dels roures”. Aquest guardó, impulsat pel Consell de Cultura de la nostra ciutat com una de les seues primeres accions després de la seua recent creació, compleix la seua segona edició amb el propòsit de promoure i donar suport a la creació literària escrita en català. L’any passat ho va guanyar la jove alcoiana, Natalia Gisbert.

Per part seua, David Sánchez Pacheco s’ha alçat amb el ‘Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortés”, per la seua obra “La pedregada”. L’autor va rebre el premi aquest dijous en el Teatre Calderón, coincidint amb la clausura del Festival de Teatre Amateur ‘Teatram’.

Es tracta est d’un guardó consolidat, que està a punt d’arribar al mig centenar d’edicions i l’objectiu de les quals és donar suport econòmic a l’autoria dramàtica escrita en valencià o en qualsevol altra varietat de la llengua catalana. L’any passat va viure el seu rècord d’obres presentades amb 62, sent el guanyador Paco Romeu.

En tots dos casos, s’ha concedit un únic premi per a cada categoria, dotat amb 8.000 euros bruts respectivament, quantitat de la qual es descomptarà el percentatge legal per l’IRPF.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat l’elevada qualitat de les obres guanyadores i ha expressat la seua satisfacció per l’interés que generen totes dues convocatòries, “dues de les moltes iniciatives que el Consell va valorar per a concedir a Alcoi la capitalitat cultural”, ha recordat. En opinió de l’edil, “és un honor i una alegria comprovar que aquests premis, que naixen de l’interés per promoure la nostra llengua i la nostra cultura, són un reclam i un impuls a la creativitat. A més, són una bonica manera d’homenatjar dos grans de la cultura alcoiana que ja no estan entre nosaltres, Pep Cortés i Isabel-Clara Simó”.

Llopis ha subratllat, a més, que el premi de novel·la va sorgir de la participació ciutadana a través del Consell de Cultura, “l’òrgan principal de participació en el món de la cultura de la nostra ciutat del qual estem molt orgullosos de la seua creació i del treball que realitza”.

Trajectòria dels autors

David Sánchez Pacheco (Torremendo, 1994), és graduat en filologia catalana per la Universitat d’Alacant i actualment és professor d’Educació Secundària a Barcelona.

La seua formació dramatúrgica és intrínseca a la seua formació i a les seues passions. Des de molt xicotet va formar part del grup de teatre del seu poble. Més tard, va provar la pràctica escènica a l’aula de teatre de la Universitat d’Alacant, de la mà de Tomàs Mestre, Ricardo Arqueros, Elena Candela, Iván Jiménez i Joan Miquel Reig, així com en les companyies Teatre Raspeig sota la direcció de Miguel Segura, La Sobreactuà a càrrec d’Elena Candela i l’Escola Hamlet de Roger C. Dorca i Miquel Murga.

A més, ha rebut cursos de formació teatral a càrrec de José Gabriel Campos, Ana Sala, Joan Nave i, més recentment, a la Sala Beckett, Josep Maria Miró i Sergi Belbel.

Actualment realitza estudis de doctorat de teatre contemporani, on estudia l’obra dramatúrgica de Carles Alberola i Albena Teatre sota el filtre de l’humor, sota el guiatge dels doctors Gabriel Sansano (UA) i Nuria Santamaria (UAB).

Per part seua, Sebastià Carratalà, (La Vilavella, la Plana Baixa,1965), és artista i escriptor. Llicenciat en Història de l’Art, forma equip artístic amb Anna Moner.

La seua obra s’ha pogut veure, entre altres ciutats, a València, Castelló de la Plana, Vila-real, Alcoi, Alzira, Sevilla, Madrid, Bordeus, *Ceret, Nantes i París.

Ha publicat articles en catàlegs i revistes, com per exemple Cimal Art Internacional, Ars Mediterranea, Serra d’Or, Mètode, etc. Ha sigut professor col·laborador de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives, i de la Nau dels Estudiants (Universitat de València, 1995-2001), on ha impartit cursos i seminaris sobre art i naturalesa, i la imatge de la dona en l’art.

És coautor de l’obra teatral “La morta enamorada”, estrenada el 2010 en el Gran Teatre d’Alzira per la companyia del mag *Yunke i presentada el 2011 en el Teatre Alcázar de Madrid en la versió en castellà.

Ha obtingut el premi Enric Valor de narrativa curta (AC La Garrofera, l’Alcúdia de Crespins, 2014) i el premi Llegir (Fundació Bromera per al foment de la lectura, Alzira, 2014).

Ha publicat l’assaig “En l’ombra del temps” (Pruna Llibres, 2017).

Col·labora en diversos mitjans. És columnista de Diari La *Veu des del 2013. Ha sigut guionista, codirector i conductor del programa *Gabinet de *curiositats de la ràdio d’À Punt *Mèdia. Actualment, també escriu en el *Temps dels *Arts.

Premi de Teatre