El regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez Esteban, va donar a conéixer aquest dimecres la fallada del Jurat del XIX Concurs de Composició de Música Festera “Vila de Benidorm” 2019 que s’ha celebrat en la modalitat “Marxa Mora”. En la seua sessió, el Jurat va seleccionar per unanimitat les quatre composicions finalistes de les quinze presentades a concurs.

Acompanyaven a l’edil de Cultura en aquest acte el president de l’Associació de Moros i Cristians de Benidorm, Carlos Naya, i el director de la Unió Musical de Benidorm, Pedro Salines. Els tres van formar part del jurat que a més va integrar al Director del Conservatori Superior d’Alacant, José Vicente Asensi, i els professors dels conservatoris de Benidorm i Dénia, Antonio Cuenca i Víctor Vallés.

Les obres seleccionades es corresponen amb els números 9, 10, 13 i 14 presentades sota els lemes “Khadija”, “Pilar”, “Arraix” i “Tormo”. Les quatre composicions seran interpretades en el concert fester que la Unió Musical de Benidorm oferirà el pròxim dia 28 de setembre a l’Auditori ‘Oscar Esplá’ del parc de l’Aigüera de Benidorm i un jurat nomenat a aquest efecte proclamarà l’obra guanyadora que, va destacar el regidor, “rebrà un trofeu i un premi en metàl·lic de 2.000 euros” juntament amb una estada de cap de setmana en un hotel de la Cadena Posidó. El director de la Unió Musical va destacar que “qualsevol de les quatre obres seleccionades serà una digna guanyadora”.

El regidor Jaime Jesús Pérez va comprometre el suport de la regidoria de Cultura a iniciatives d’aquest calat i va destacar que “l’excel·lent i ràpida resposta del món de la composició festera; quinze composicions en un temps brevíssim que ha donat un impuls a la festa”.

Durant l’acte, l’Associació de Festes de Moros i Cristians de Benidorm ha anunciat el nom del pregoner del Pregó de Festes que tindrà lloc el dissabte 28 de setembre després del concert-concurs de composició. En aquesta ocasió el triat ha sigut Francesc Xavier Llorca Ibi, catedràtic de la Universitat d’Alacant i últim premiat amb el guardó ‘Ciutat de Benidorm’.

Igualment ha sigut presentat el cartell oficial de les Festes de Moros i Cristians 2019 que se celebraran els dies 3, 4, 5 i 6 d’octubre. L’obra, una aquarel·la, ha sigut realitzada per la jove Aida Mira Román que va buscar “donar protagonisme a la dona en la festa”. L’escena fuig dels estereotips “de batalla i conquesta per a deixar lliure la interpretació de l’escena”.