El Comité organitzador del I Certamen Internacional Alacant Ciutat de l’Arròs ha triat als membres del Jurat d’experts i ha procedit a seleccionar als 10 xefs que cuinaran un arròs el pròxim 1 de juny en la Plaça de l’Ajuntament.

La selecció dels cuiners s’ha efectuat de la trentena d’aspirants procedents de diverses províncies espanyoles, així com de Líban i França que van emplenar els formularis i van complir els requisits per a ser tinguts per candidats en el concurs.

El Certamen Alacant Ciutat de l’Arròs recull en les seues bases que un màxim de 10 cuiners professionals tindran l’oportunitat de concursar cuinant en la Plaça de l’Ajuntament un arròs de gamba i calamar, el pròxim 1 de juny.

Els deu cuiners seleccionats estan recolzats per cinc restaurants de la ciutat d’Alacant – Terra-Meliá, Pocardy, El Cultivable, Dames i Estiu -. De Monòver arriba Casa Sanchiz. De Benidorm, La Mejillonería. Beluga, de Màlaga. Bon aire, de València. La xef María Rosa Mora, formada a l’Escola de París de Mestres de Mesa (EPMT) serà l’última que formarà part del grup de professionals triats.

El Comité organitzador del certamen destaca el caràcter públic de l’esdeveniment, que es desenvoluparà durant el matí del dissabte 1 de juny en la Plaça de l’Ajuntament, on es muntarà una desena de fogons, al costat de l’estructura auxiliar per a cuinar. Cada xef podrà comptar amb un ajudant.

Se’ls facilitaran els ingredients per a fer els seus arrossos: arròs, aigua d’Alacant, safrà de bri, gamba, calamar, nyora i altres espècies.

Segons les bases del certamen, hauran de cuinar un arròs a banda de gamba i calamar, acceptant-se “l’ús afegit d’altres ingredients”. Totes les elaboracions, incloent els fons, hauran de ser realitzades durant el concurs i respectant els principis de qualitat d’Alacant Ciutat de l’arròs, és a dir, no podran emprar colorants artificials, ni potenciadors de sabor, ni olis refinats. L’arròs a utilitzar serà de la monovariedad japónica.

Jurado

El cuinat per part dels candidats començarà a les 11,30 hores del citat dissabte i finalitzarà a les 14 hores.

El jurat entrarà llavors en escena. De la seua resolució eixirà el xef guanyador de l’I Certamen Internacional Alacant Ciutat de l’Arròs.

Els experts que han sigut nomenats com a integrants de dita Jurada són l’escriptora i periodista Rosa Tovar; María José San Román, 1 estrela Michelín (Restaurant El Monastrell -Alacant); Cristina Figueira, 1 estrela Michelín. (Restaurant El Xato, La Nucia); Alberto Ferruz, 2 estreles Michelín. (Restaurant Bon Amb – Xàbia); Lluis Ruiz, crític gastronòmic del diari Informació; César Anca (Restaurant La Barra – Alacant). Com a president intervindrà l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala.

Aquest I concurs de cuinat d’arròs per a professionals a Alacant s’impulsa, al costat d’altres actes connectats amb aquest, dins de l’estratègia de l’Ajuntament per a promocionar a la ciutat com a destinació turística i gastronòmica.

Al costat de l’Ajuntament i la seua regidoria de Turisme, cooperen en el certamen Casa Mediterráneo, Turisme de la Comunitat Valenciana (L’Exquisit Mediterrani), Carmencita, Stella Artois, Cepsa, Garcima, Peix de Santa Pola i arròs Molino Roca.