La regidoria de Serveis i Manteniment, dirigida pel primer tinent alcalde Julio Oca (Cs) ha iniciat la restauració del Museu a l’aire lliure (MaALeEC) del municipi. D’aquesta manera, el projecte de rehabilitació, que es desenvoluparà al llarg de l’any en tres fases, ha finalitzat la primera d’elles amb la recuperació dels murals de la Plaça de la Verge del Carmen, carrer Murillo i túnels del Amerador.

Les pintures, que ara llueixen en tota la seua esplendor, es trobaven bastant deteriorades per la lògica exposició a la intempèrie, així com als actes vandàlics que algunes d’elles havien patit. Els treballs s’han desenvolupat al llarg de 16 dies i obrin el camí de la recuperació de la resta d’obres artístiques urbanes al Campello.

La restauració, duta a terme per l’artista Krisztina Molnár i l’educadora mediambiental d’FCC, Aitana Green, se circumscriuen dins de la campanya de conscienciació de neteja d’espais públics projectada des de la regidoria de Serveis i que la citada empresa, concessionària del servei de neteja, executa.

Finalitzada la primera fase de recuperació i al llarg d’enguany, la regidoria restaurarà els murals de les Avinguda d’Alcoi i Cocentaina, calles alcalde Vicente Boix, Itàlia, Pare Manjón i Vicari Samuel Riquelme i Fabraquer. D’aquesta manera, els espais degradats tornen a recuperar el seu colorit i conviden al paseante a la reflexió ja que, en cada obra, resa un pensament. Una iniciativa que ha convertit a El Campello en un referent de l’art urbà provincial i que des de la regidoria de Serveis animen a visitar.