L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha posat en marxa la campanya contra la violència masclista ‘Homes que sumen’. Es tracta d’una campanya dirigida a tota la ciutadania, i protagonitzada per set homes referents de la ciutat.

Alba García, regidora d’Igualtat, acompanyada del director executiu de Equàlitat, José Luis Sahuquillo, ha donat a conéixer aquesta iniciativa que “està emmarcada en l’II Pla Municipal d’Igualtat d’Elda i en el Dia Internacional d’Erradicació de la Violència contra les Dones, el 25 de novembre. ‘Homes que sumen’, una campanya que hem organitzat des de la Regidoria d’Igualtat, juntament amb la consultora Equàlitat, participació i igualtat”.

L’edil ha explicat que “la campanya posa el focus en els homes, els qui prenen una part fonamental en la lluita i erradicació d’aquesta mena de violències. En aquest sentit, és important mostrar noves referències quant a les masculinitats es refereix, això és, referents positius que promoguen la igualtat en totes les seues formes i, en conseqüència, previnguen les violències masclistes”.

García ha indicat que “la campanya consisteix en dues accions. D’una banda, set creativitats en forma de bàners protagonitzats per set homes eldenses, destacats en diferents àrees. D’altra banda, s’ha dissenyat un vídeo d’impacte, en el qual aquests set homes visibilitzaran diferents tipus de violències i mostraran de quina manera enfronten ells aquestes problemàtiques. Tots dos projectes seran difosos per les xarxes socials municipals entre el 19 i el 25 de novembre de 2020”.

L’objectiu final és “sensibilitzar i incitar a la reflexió a tot el veïnatge sobre quin paper podem prendre quant a combatre i previndre les violències masclistes existents, i de quina manera es pot promoure la igualtat real entre dones i homes”, ha conclòs García.

Els set homes que han col·laborat en aquesta campanya són:

• Ismael José Esteban (president de Creu Roja Elda)

• Ángel Sandoval (exentrenador del CBF Elda)

• Antonio Lizán (president de l’Hosts del Cadi)

• David Marhuenda (director del CEIP Antonio Machado)

• Fran Vlanco (cantautor)

• Carlos Martínez (artista plàstic)

• Manuel Barragán (gerent de la cafeteria GBM)

Per part seua, José Luis Sahuquillo ha afirmat que “créiem que era important aplicar una campanya positiva protagonitzada per homes. Si incidim conductes delictives en moltes situacions protagonitzades per homes, el problema de violència masclista es reduirà de manera notable”.

Sahuquillo ha destacat “hem parlat amb set homes d’Elda, de diferents àmbits i sectors professionals, per a reflectir aqueixa projecció. Són homes valents que han fet un pas avant per a sensibilitzar a altres homes sobre aquesta problemàtica i cadascun d’ells ha parlat de diferents tipus d’i àmbits de violència, com la discriminació en l’esport, els efectes nocius de la pornografia en la nostra sexualitat, l’assetjament laboral i sexual, les agressions sexuals en festes, la violència psicològica o el masclisme en la música”.

Les lones s’han situat en el Centre Social Polivalent de les 300, el Mercat Central, el Teatre Castelar, Vídua de Roses i el Centre Cívic.