Villena va a poder gaudir de la Setmana de la Ciència que organitza la Universitat Politècnica de València gràcies a la seua seu universitària a Villena fins a on arribarà una de les grans veus de la robòtica en el nostre país.

Sens dubte una de les claus per a entendre el futur de la tecnologia és obrir una finestra a la robòtica i des de la Universitat Politècnica de València van a portar a Villena a Concha Monjo, una de les veus més autoritzades per a parlar de robòtica a Espanya. Ella és investigadora en Robòtica, Professora Titular de la Universitat Carlos III de Madrid i col·laboradora habitual en programes de radi i televisió.

La conferència que Concha Monjo Micharet porta fins a Villena porta per títol “La Robòtica: de tots i per a tots” i tindrà lloc el divendres 23 de novembre a les 11 hores en el saló d’actes de l’IES Germans Amorós. Està dirigida a alumnat de 4º d’ESO i Batxillerat encara que està oberta al públic en general.

Aquesta xarrada servirà per a descobrir alguns dels robots que s’estan desenvolupant en el RoboticsLab de la Universitat Carlos III de Madrid. Es tracta d’una selecció de robots humanoides, socials, assistencials i exosquelets. La ponent explicarà les seues característiques i com va a ser la seua integració en la societat del futur. A l’alumnat i públic assistent se li explicarà la importància de la Robòtica en el desenvolupament tecnològic actual i quins són les vies per a estudiar una de les branques de la ciència amb major camp a desenvolupar per davant.

Des de la regidoria d’Educació s’agraeix a la seu universitària de la UPV a Villena el seu treball per a acostar una part tan important de la ciència i que tant atrau al públic jove com és la Robòtica.