Elx Cultura reprèn la programació oficial del Gran Teatre amb la representació de valencià de Molt soroll i poques nous de Shakespeare i Moby Dick. A La Llotja, Los Toreros Muertos. A més, filmoteca i cinema infantil en l’Odèon, activitats culturals en el MAHE, música i teatre en els barris i pedanies, contes en la Biblioteca i exposicions.

Aquesta setmana, en el Gran Teatre, torna la programació oficial amb dues grans representacions. El divendres, a les 21.00, la companyia Teatre de l’Abast, representarà la tragicomèdia de Shakespeare Molt de soroll per no res, una adaptació en valencià de Mucho ruido y pocas nueces, una història d’amor i enganys en la qual els jocs, ardits i mentides, al final, es tornen seriosos. Les entrades poden adquirir-se, per sol 6 euros, en Instanticket o en la taquilla del Gran Teatre. A més, el dissabte, a les 20.00, l’actor Josep Maria Pou arriba a Elx amb el muntatge Moby Dick, inspirat en la solitària figura del capità Ahab i la seua lluita contra la balena que convida a l’espectador a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d’un home capaç de tot per a satisfer la seua obstinació. Un espectacle total, valent i innovador. Les entrades, des de 23 euros, es poden adquirir també en Instanticket i les taquilles del teatre.

La programació d’Elx Cultura prossegueix en la Sala Cultural La Llotja, que aquest dissabte, a les 21.30, porta el concert de Los Toreros Muertis. Les entrades anticipades es troben esgotades. El dia del concert es posaran a la venda el 5% reservades per a taquilla en el Gran Teatre a partir de les 10.00.

D’altra banda, aquesta setmana continua, en la sala d’exposicions temporals del MAHE, el cicle d’Activitats culturals «Arqueologia i societat» amb entrada gratuïta. El divendres, a les 19.00, tindrà lloc la presentació del curtmetratge La Dama d’Elx (explicada senzillament).

En els cinemes Odèon continua la filmoteca aquesta setmana, des del dimecres fins a diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.30, 20.00 i 22.30) es projecta La revolucinó silenciosa. En la pel·lícula, en el Berlín de 1956, un grup d’estudiants alemanys decideix mostrar la seua solidaritat amb les víctimes de la Revolució Hongaresa de 1956 amb un minut de silenci durant les classes. La pel·lícula tindrà una passada especial per a acudir amb bebès, el dijous a les 17.30, i dues passades en versió original subtitulada al castellà, el dijous a les 20.00 i 22.30. A més, el dissabte i el diumenge (a les 17.30 i 20.00), torna el cinema familiar amb El fill de Bigfoot, on el jove i simpàtic Adam emprèn una missió èpica per a intentar descobrir el misteri que amaga la desaparició del seu pare, i descobreix que aquest és gens menys que el llegendari Bigfoot.

La programació per al públic infantil d’aquesta setmana inclou el compte contes La rateta presumida el dimarts, a les 18.30, en la Biblioteca Pedro Ibarra. L’entrada és gratuïta i s’ha d’arreplegar la invitació, prèviament, en la pròpia biblioteca.

La programació d’entrada gratuïta per a públic infantil continua en els barris i pedanies amb molts esdeveniments per a aquesta setmana. D’una banda, en La Marina, el Pallasso Edy el dilluns, a les 17.00, i el concert de Gatetemon el dimecres, a les 18.00. D’altra banda, en La Hoya, teatro infantil amb la Asociació Taronjetes el diumenge, a les 12.00. Finalment, en L’Altet, coincidint amb les festes pedáneas, es representa l’obra La revolución silenciosa el dimarts, a les 18.30. També en L’Altet, en aquest cas per al públic adult, es representa Una parella moderna el dimecres, a les 22.00.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, fins al 9 de desembre, es pot visitar “Els misteris assumpcionistes d’Elx, València i Castelló”, en la sala d’exposicions temporals del MAHE, de dilluns a dissabte de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 els diumenges i festius. A més, fins al 14 d’octubre, es pot visitar en la sala de l’Ordre Tercera (al costat de l’Església de San José) la mostra “Un mar de datos”, de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 els diumenges i festius. En aquest mateix horari, en sala d’exposicions de l’Antiga llotja medieval, es troba la mostra Pintemos nuestros recuerdos”. D’altra banda, fins al 14 d’octubre, en la sala Lanart de L’Escorxador, es pot visitar la mostra, “Amnesis: passat vs present”, de 17.00 a 20.00 de dilluns a divendres.