Aquest dissabte 20 de febrer, a les 19 hores, l’escenari del Teatre Arniches acollirà la presentació de ʻFarsa (género imposible). Solaʼ, el nou espectacle de Sílvia Pérez Cruz. En aquest esdeveniment tan especial, es podrà gaudir per primera vegada de la nova proposta en directe de l’artista.

El nou espectacle de la cantant tindrà lloc quatre anys després de la seua última cita amb el públic alacantí. Durant 2019 i 2020, es va dedicar a dur a terme l’enregistrament de l’àlbum homònim ʻFarsa (género imposible). Solaʼ, el qual està integrat per noves composicions en les quals es crea un diàleg entre el teatre, la dansa, el cinema, la poesia i la pintura, i que pren com a tema fonamental la dualitat entre el que vam mostrar a l’exterior i el que realment som. Com a resultat de tot això naix aquesta proposta en directe, en la qual es pretén difuminar les fronteres entre les diferents formes d’expressió artística, i fer partícip al públic del procés d’introspecció personal que la cantant ha desenvolupat per a la creació d’aquest àlbum.

La delegada territorial del Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garrijo, considera un privilegi tindre aquest tipus d’actuacions en el cartell del Arniches, ja que afirma que contribueixen a mantindre una oferta de primer nivell en tots els gèneres. “És un autèntic plaer comptar en la programació musical amb una artista de talla de Sílvia, que és, sens dubte, una de les grans veus del panoramanacionalˮ, ha assenyalat Garijo.

Les paraules de la delegada territorial fan justícia a la qualitat artística de Sílvia Pérez Cruz, si tenim en compte el seu currículum com a compositora i cantant. Al llarg dels seus setze treballs d’estudi, cal destacar en la seua trajectòria musical alguns com ʻDomusʼ, que va ser utilitzat com a banda sonora de la pel·lícula ʻCerca de mi casaʼ, d’Eduard Cortés. Aquest film també va estar protagonitzat per la mateixa Pérez Cruz en qualitat d’actriu, i és per això que li va valdre tant el Premio Goya a la millor cançó com la nominació en la categoria d’actriu revelació, l’any 2017. També va ser premiada amb el Goya a la millor cançó original en 2012 per ʻNo te puedo encontrarʼ, de la pel·lícula ʻBlancanievesʼ. Finalment, cal destacar també el Premio Max 2019 a la millor composició musical de la producció teatral, que va rebre per ʻGrito Pelaoʼ, realitzada en col·laboració amb Rocío Molina.

Les seues influències del jazz, els gèneres clàssics i el folklore llatinoamericà i ibèric, dins del qual destaca la seua connexió amb el flamenc, la converteixen en una artista amb una veu única i versàtil, la música de la qual beu de tantes fonts que seria arriscat intentar classificar-la dins d’un gènere determinat.

En aquesta actuació, Pérez Cruz es presentarà sola en escena, acompanyada únicament per la seua guitarra. En aquesta atmosfera tan pròxima, l’artista tendirà un pont entre ella i el públic fent ús de la força emotiva de la seua veu, que tant caracteritza les seues actuacions en directe. A més, aquesta proximitat amb el públic es veurà reforçada per la pròpia idiosincràsia de l’escenari del Arniches, que permet als artistes romandre tan prop del públic que poden fins i tot mirar-los als ulls, la qual cosa beneficiarà aqueix caràcter intimista de la trobada.

Aquesta cita promet ser una de les més rellevants dins de l’agenda del Teatre Arniches. Així ho demostra el suport unànime de la crítica i també del públic, que va esgotar les entrades en menys d’una hora.