La segona parada de la singular exposició de la DOP Alacant, que compta amb tres generacions d’il·lustradors amb estils i tècniques diferents, està ara situada amb la mar de fons en ple passeig Marítim, a l’altura de la Penya i prop de la Llotja del Peix. El Consell Regulador ha triat El Campello com a lloc d’exposició, per ser on se situa l’important jaciment amb restes de celler com són Els Banys de la Reina.

L’exposició, organitzada pel Consell Regulador de la DOP Alacant, consta de diversos panells triples instal·lats a peu de platja, en els quals destaca les il·lustracions de tres alacantins que han sabut transformar la història del vi d’Alacant en expressives obres d’art: Miguel Calatayud, Paula Alenda i Erra.

A l’acte ha acudit l’Alcalde del Campello, Juan José Berenguer, juntament amb la Regidora de Turisme María Luisa Navarro Pérez i la resta de la Corporació local. Van assistir també el Diputat de Promoció i Desenvolupament Local Sebastián Cañadas, la Delegada Territorial d’Agricultura a Alacant de la Conselleria Carmen Catalá, representants de la fundació Cajamar i la presidenta de la Ruta del Vi d’Alacant, María Miñano.

L’exposició ”3000 anys de cultura del vi Alacant” romandrà al Campello fins al pròxim 5 de novembre de 2021 i després, viatjarà a una altra ciutat de la província. El projecte compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, la Diputació d’Alacant, el Museu Arqueològic provincial MARQ, l’ajuntament del Campello i la Fundació Cajamar.

La mostra, que podrà visitar-se durant els dos pròxims mesos, és un recorregut per les fites de la història dels vins de la província, amb una de les denominacions d’origen més antigues del món després de 90 anys de reconeixement.

Els panells, en espanyol i anglés, informen sobre les 10.200 hectàrees de vinyes

que s’exploten a la província, que compta amb 2.200 viticultors i 45

cellers repartits per 7 comarques productores.

Els panells estan dotats amb un codi QR, que permet als interessats participar en sortejos de “enoexperiencias”, amb visita a cellers inclosos.