La Regidoria de Medi ambient, de la qual és Regidora l’edil de Compromís, Cynthia Alabès, ha instal·lat 4 Caixes Niu per a aus insectívores, als voltants del Parc Vila María al costat de l’Àrea Ca. Aquestes aus són imprescindibles per al manteniment de l’equilibri ecològic, ja que actuen com a autèntics insecticides biològics vitals per combatre als Mosquits, Aquesta actuació té com a objectiu a més de fomentar la biodiversitat urbana, complementar la lluita biològica contra plagues d’insectes (mosquits, larves de procesionaria, etc..). Les Caixes-Niu estan destinades als páridos, petites aus insectívores com el herrerillo, carboner, papamosques, etc.

Cal tenir en compte que no totes s’ocuparan per niar però sí podran ser utilitzades com a refugi, sobretot a l’hivern, i com dormidero durant les nits.

És la primera vegada que es realitza una actuació d’aquest tipus dins dels jardins públics. S’ha triat aquest entorn per la seua proximitat al Rio Montnegre. La regidoria té previst realitzar en breu una segona actuació dirigida a lluitar contra el Mosquit Tigre mitjançant la instal·lació de 10 Caixes Refugio per a ratapinyades.

cal destacar la col·laboració per part d’Aguas de Alicante ja que han aportat les Caixes Niu. Tècnics de la Regidoria van visitar i van contactar amb responsables d’aquesta entitat al Parc La Marjal (Platja Sant Joan) on porten temps experimentant amb aquest tipus d’actuacions.

Nou format de Caixes Niu. Aquest tipus de caixes han demostrat la seva gran efectivitat amb aus silvestres de diferents espècies aconseguint-se les millors densitats de nidificació. Aquestes Caixes Niu han estat reconegudes com les més recomanables per diverses associacions conservacionistes d’aus en tota Europa.