Ja s’ha obert el termini per a participar en el 32 Certamen Nacional de Curtmetratges de l’Alfàs del Pi, un concurs obert a productors i realitzadors espanyols de pel·lícules de ficció realitzades durant els anys 2019 i 2020, que no superen els 20 minutos de duració. Aquesta és una de les novetats respecte a la passada edició del certamen, en què la duració màxima permesa era de 30 minuts.

Així ho ha destacat el subdirector del Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi, Javier Pascual, durant la presentació de les bases del concurs en el Espai Cultural Escoles Velles, acte en el qual han participat l’alcalde, Vicente Arques, l’edil de Cultura, Manuel Casado, i la regidora de Presidència, Mayte García.

Podran concórrer els curtmetratges realitzats durant els anys 2019 i 2020 que no hagen sigut presentats en edicions anteriors. Cada autor podrà presentar un màxim de dos curtmetratges.

Aquest és un dels certàmens nacionals de curtmetratges que major quantia destina a la seua secció competitiva. Enguany es repartiran 7.500 euros en premis. El Festival concedeix un primer premi, dotat amb 4.000 euros i Faro de Plata, un segon premi de 2.000 euros i un tercer premi de 1.000 euros.

Així mateix, el Festival concedeix un premi al millor curtmetratge dirigit per dones, en col·laboració amb les associacions Petjades Esborrades de Dona i CIM (Associació de Dones Cineastes i de Mig Audiovisuals). El premi, dotat de 500 euros i guardó dissenyat per Amparo Boluda, es tria entre les cintes que competeixen en la secció oficial.

També s’atorguen guardons sense dotació econòmica a la Millor direcció, Millor guió, Millor Actor, Millor Actriu i Millor Fotografia.

A més, el curt guanyador podrà concórrer als Premis Goya en la categoria de Millor Curtmetratge Nacional de Ficció, en haver sigut triat el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya per a fer la preselecció de candidats.

El termini per a participar en el 32 Certamen Nacional de Curtmetratges de l’Alfàs del Pi conclourà el pròxim 15 de maig. Un comité format per representants del Festival de Cinema s’encarregarà de seleccionar, entre totes les cintes rebudes, aquelles que entraran a concurs.

La inscripció es realitza per procediment online a través de les plataformes Clic for Festivals, Festhome i Movibeta. L’organització ha rebut en tan sols 5 dies més de 120 curts, per la qual cosa s’estima que enguany la participació serà també elevada. En la passada edició del Festival es van presentar un total de 945 curts procedents de tota Espanya, dels quals 20 van competir en la Secció Oficial, resultant guanyador ‘De sobte la nit’, d’Ignacio de Vicente i Cristina Bodelón.

El 32 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi se celebrarà del 3 al 12 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Per a l’alcalde de l’Alfàs, és la cita cultural més important de l’any i també la de major promoció i repercussió, des del punt de vista turístic. Després de 31 edicions, el Festival ha aconseguit reunir en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional.

Roberto Álamo, Leticia Dolera, Narcís Ibáñez Serrador, Javier Gutiérrez, Carmen Machi, Verónica Forqué, Paco Rabal, Jorge Sanz, Imanol Arias, Maribel Verdú, Ana Belén, Carmen Maura, Pedro Almodóvar, Montxo Armendáriz, Fernando Trueba, José Sacristán, Vicente Aranda, Gracia Querejeta, Luis García Berlanga, Emma Suárez, Eduardo Noriega, Victoria Abril, Julieta Serrano… i així fins prop de 70 actors, actrius i directors es troben entre els homenatjats del Festival de Cinema de l’Alfàs durant els seus més de tres dècades de vida.