El certamen nacional, promogut per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Joan i qualificador per als Premis Goya, se celebrarà del 7 al 14 de maig i podrà rebre treballs fins al 2 de març.
El XXII Festival de Cinema Sant Joan d’Alacant arranca amb l’obertura de convocatòria de curts a concurs, que romandrà oberta fins al pròxim 2 de març. La convocatòria està dirigida tant a cineastes nacionals com a residents, que podran presentar les seues pel·lícules en format curt produïdes a partir de gener de 2021. Els curts seleccionats es projectaran la setmana del Festival a l’auditori Antonio Gil de la Casa de Cultura, i podran optar al Ficus d’Or “Sant Joan d’Alacant” a millor obra, al Ficus de Plata “Cultura Sant Joan” a millor obra d’animació, al Ficus de Plata “Ens Movem” a millor obra de tema social, al Ficus de Plata “UMH” a millor obra d’escoles de cinema i als Ficus de Plata a millor direcció, guió i interpretació.
Després de la deliberació del jurat i la celebració del Festival, el palmarés de l’edició es farà públic en l’acte de clausura i lliurament de premis del 14 de maig.
El registre dels curtmetratges es realitza a través d’una única plataforma, a triar entre Clickforfestivals, Festhome o Movibeta, que després seran les utilitzades pel comité de selecció per a inscriure com a participants a tots aquells treballs que complisquen amb les bases i puguen ser visionats des d’aquests portals. Des de la web www.santjoanfestivaldecine.es és possible accedir tant a les bases de participació com a l’apartat del certamen en cadascuna d’aquestes plataformes.
En declaracions del director del certamen, Toni Cristóbal i la regidora de Cultura, Esther Donate: “Estem davant una nova edició d’un Festival que porta dos anys demostrant la seua increïble fortalesa i il·lusió per créixer fins i tot en les situacions més adverses. El repte en aquesta 22a edició serà continuar evolucionant, mantindre la dedicació i el compromís amb la cultura segura, i visibilitzar i celebrar l’enorme qualitat que atresora el cinema curt espanyol. Enfoquem el cinema com una part essencial de la nostra cultura, i considerem que aquest tipus d’activitats són també un servei públic òptim per a la divulgació i l’estudi de diferents maneres d’entendre l’art cinematogràfic, la qual cosa creiem que ja és el nostre principal senyal d’identitat com a Festival. Animem a tots i a totes a seguir-nos, a participar i a formar part d’aquest magnífic esdeveniment que tenim la sort de gaudir a Sant Joan d’Alacant cada any”.
Descàrrega ací les bases de participació