La Regidoria d’Igualtat de Mutxamel, un any més commemora el 8 de març, declarat per Nacions Unides Dia Internacional de Dona. Sent conscients des de la Regidoria d’Igualtat la importància del paper que juga la dona en la nostra societat dins de la política, economia, cultura, ciència, educació, art, desenvolupament de les polítiques socials i el foment de l’esport i la seua responsabilitat amb el medi ambient, ha volgut preparar una campanya molt especial, la programació de la qual està destinada a tota la població.

Sota el lema “Sóc dona de força, poder i valentia”, s’han programat una sèrie d’activitats i actes que començaran a partir del dijous 5 de març. Al matí, l’alumnat dels Centres d’Educació Secundària, podran gaudir de l’obra de teatre “Rita Trobador”, escrita i dirigida per Joan Nave, que tindrà lloc a la Casa de Cultura a les 10.30h. A la vesprada, a les 19.30h, l’Auditori del Centre Social Polivalent comptarà amb l’actuació del Duo Ekriktiko, amb el concert “Las Descatalogadas”, un recorregut musical a través d’obres descatalogades i compositores oblidades.

El divendres 6 de març a les 20.30h, la Casa de Cultura de Mutxamel estrenarà l’obra de teatre “Quan les dones no podien votar”, escrita per Alberto Miralles i dirigida per Adán Rodríguez. Una comèdia que ens convida a tindre present un dels moments més importants per a les dones del nostre país com el reconeixement del sufragi universal.

El dissabte 7 de març, a partir de les 18.00h fins a les 20.00h, es realitzarà el torneig de 4×4 de bàsquet femení, en el pavelló Els Oms de Mutxamel, organitzat pel Club de Bàsquet Innova Mutxamel, sota el títol “Nosaltres Juguem. Nosaltres Sumem”. Amb això es vol reconéixer la importància de les dones en l’esport i fomentar-lo entre la població més jove.

Per a tancar la programació destinada al Dia Internacional de la Dona, el divendres 13 de març, a les 18.00h, a l’Auditori del Centre Social, hi haurà una activitat molt especial per als més xicotets de la casa, “Contes per la Igualtat”, de la companyia Rebombori Cultural. Amb ells aprendrem en clau de contacontes sobre les vides de grans dones que van lluitar per la igualtat de gènere com Gloria Fuertes, Mary Shelly i Hipatia d’Alexandria.