La ballarina acoyana Sol Picó acompanyada pel director del Teatre Principal d’Alacant, Paco Sanguino i el director general del Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos van presentar a Alacant el nou espectacle «Animal de Séquia», una producció del Institut Valencià de Cultura que després d’Alacant i Castelló es presentarà a València en el Teatre Principal dins de la programació del festival Dansa València.

Guarinos ha presentat l’estrena absoluta d’aquest espectacle com una forta aposta del Institut Valencià de Cultura “Confiàvem plenament en el treball de Sol Picó. Li passem un foli en blanc, després de tants anys de trajectòria professional d’una alcoiana pel món” . “Animal de Séquia” passarà després de l’estrena a Alacant per Castelló, València (dins del programa de Dansa València), la Mostra d´Alcoi, o Barcelona, dins de la programació del Grec, el pròxim estiu, entre altres ciutats”

Per la seua part el director del Principal, Francesc Sanguino ha volgut parlar sobre la volta a “casa” de la Coreògrafa Sol Va picar que després de molts anys sense poder exhibir el seu treball a Alacant, en els últims anys ha tornat amb les seues produccions recents tant a l’espai del Principal com al Teatre Arniches. Ha agraït a més la implicació de la alcoiana en la Jove Companyia de Dansa d´Alacant, projecte del Teatre Principal d’Alacant, del qual han eixit quatre dels integrants de l’elenc de “Animal de Séquia”, Luis Martínez Gea, Alba Cerdeiriña, Irene Maestre Serrano i Rocío Gisbert Valor.

Sol Picó ha parlat de la complexitat de treballar amb una banda de música, i de la riquesa que aporta un elenc en el qual hi ha ballarins que van dels díhuit als cinquanta anys. Picó ha begut de diferents fonts per a poder plasmar la seua visió de les tradicions de la Comunitat Valenciana, i destaca que “és molt representatiu d’aquesta terra poder combinar des de la influència de Chimo Bayo, a la profunditat d’Estellés”.

Apunta que es tracta de “un espectacle per als sentits” “l’obra és una mescla d’aigua, llum, dansa, música i aromes”, en el qual el públic fins i tot podrà gaudir d’un perfum creat exclusivament per a la producció i que tracta de traslladar l’aroma de la Comunitat.

En «Animal de Sèquia» Sol Picó ofereix una relectura contemporània de la cultura popular valenciana, revisitando les arrels, per a fer així un viatge de tornada, un retorn al més primari i terrenal.

Animal de séquia. Foto: José Jordán

Animal de séquia. Foto: José Jordán

De la mà de la coreògrafa, amb huit ballarins en escena i música en directe, es traslladarà a l’espectador des del complex ritme vital actual, carregat d’estímuls vibrants i accelerats, a un altre més orgànic, més natural i autèntic: a l’essència mística del poble valencià.

La música original és de Jesús Salvador «Chapi»i els ballarins són Lorenza di Calogero, Alba Cerdeiriña, Albert García Saurí, Rocío Gisbert Valor, Irene Maestre Serrano, Luis Martínez Gea, Rubén Peinado Tomás i Alicia Reig Jover.

Sol Picó va començar els seus estudis de dansa, a la seua ciutat natal d’Alcoi, té els títols de dansa clàssica i espanyola, però molt prompte descobreix el món de la dansa contemporània en el qual aprofundeix i investiga a Barcelona, París i Nova York, ciutats claus en el seu aprenentatge personal i professional.

Fruit d’aquesta investigació de diferents gèneres i elements com el clàssic i el flamenc, ha desenvolupat el flamenc amb puntes que d’alguna manera s’ha convertit en el seu segell personal.

Inspirant-se en la vida diària, tot és possible com a punt de partida d’un espectacle, temes com el gènere, la immigració, el fracàs, el poder, o experiències humanes com la por, l’amor o el desamor.

Al llarg de la seua carrera des de la formació de la seua companyia en 1994, ha creat més de trenta espectacles, on ha combinat el teatre de sala amb produccions de carrer que li han permés recórrer el món.

També té experiència com a docent i ha fet classes en la Universitat Carles III, l’Acadèmia Nacional de Dansa de Roma, i en nombrosos Conservatoris Superiors de Dansa.

Des de 2002 ha rebut 10 Premis Max de les Arts Escèniques, premis del públic i el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Cultura i varis Premis dels Arts Escèmiques de la Generalitat Valenciana.

ESPECTACLE: “Animal de Séquia”

COREOGRAFIA I DIRECCIÓ: Sol Va picar

REPARTIMENT:

Lorenza di Calogero

Alba Cerdeiriña

Albert García Saurí

Rocío Gisbert Valor

Irene Maestre Serrano

Luis Martínez Gea

Rubén Peinado Tomás

Alicia Reig Jover

música original de: Jesús Salvador «Chapi»

PREU:

Pati i club: 20 €

Llotja correguda: 15 €

Amfiteatre: 10 €

VENDA D’ENTRADES: www.teatroprincipaldealicante.com i en taquilla de 12 a 14 h i 17 a 21 h