La ballarina i coreògrafa alcoiana SOL PICÓ presentarà aquest dissabte a les 20 h el documental Amb el cor al genoll (De rodillas corazón) (2018) en el Ivam Cada Alcoi

Amb el cor al genoll (2018) és un documental sobre Sol Picó: des de la ballarina sota els focus a la realitat de darrere de l’escenari, el seu dia a dia en un moment crucial de la seua carrera, després d’haver guanyat el premi Nacional de Dansa.

La força del seu moviment, però també la delicadesa dels canvis rítmics de la seua dansa formen un llenguatge molt personal que enllaça la dansa contemporània amb elements d’altres mons, creant, d’aquesta manera, una iconografia pròpia i amb el sentit de l’humor sempre present. Les seues sabatilles de puntes roges i l’ús particular que ha fet d’elles, així com la producció d’espectacles arriscats on la música ocupa un paper primordial, són trets distintius del seu treball.

El documental també recorrerà la trajectòria artística de Sol Picó (els seus inicis de performance, al teatre de carrer i, finalment, la seua consolidació artística i la creació de la seua pròpia companyia) i també s’acostarà a la faceta més personal de l’artista (les dificultats de la creació i de créixer com a ballarina, i com encarar la seua carrera després de complir 50 anys).

Es va estrenar mundialment a Varsòvia el 12 d’octubre de 2018 en el Warsaw International Film Festival. Participació en el DOK.fest de Munic el 12 de maig de 2019 i projecció a la Sala Berlanga en el cicle Cinema i Dansa organitzat per Fundació SGAE.

Opening night en el Danse on Camera Festival de Nova York el 12 de juliol de 2019. Estrena als cinemes: opening del Choreoscope (Festival Internacional de cinema i dansa) el 15 d’octubre de 2019 en la Filmoteca de Catalunya i del 8 al 15 de novembre de 2019 als Cinemes Texas de Barcelona.

Direcció i realització: Susanna Barranco

Guió: Susanna Barranco

Operadores de cambra: Susanna Barranco, Christian Guiriguet, Lisandro Fernández, Violeta Barca-Fontana

Música: Mireia Tejero, Mariona Sagarra

Productora executiva: LaBarrancoFilms

Productor executiu de TVC: Jordi Ambrós

Productor executiu À Punt Mèdia: Míriam Civera

Productor associat: Mousiké

Directora de producció: Susanna Barranco

Asistents de producció: Dolors Galí, Sílvia Girmé

Muntadors offline: Juan Morales Calvo, Susanna Barranco

Montador online: Juan Morals Calb

So directe: Jordi Rossinyol, Blai Barba, Gerard Tàrrega, Cristian Mira

Post-producció d’imatge i etalonaje: Mezzo Post, Amsterdam

Post-producció d’àudio: HeadQ Post Production and Sound

Vore Tràiler: https://vimeo.com/290440598