Sonia Chipont presenta Con un poco de tiempo. La novel·la narra la història d’uns germans que es muden a un lloc nou pel treball dels seus pares. Una vegada allí, la germana s’enamora d’un xic de la ciutat que juga al futbol amb el seu germà, però a causa d’alguns problemes que la xica va tindre en el passat, el germà la sobreprotege coste el que coste arribant a interferir en la seua vida privada.
Aquesta autora de Santa Pola ens proposa una obra amena, amb un llenguatge fàcil. A més, aborda temes associats a l’adolescència, com l’amor o les drogues.
Tres són els protagonistes: Neró, Flavia i Clara. El primer, Neró, és el germà major de Flavia. Juga al futbol en la universitat i no li és difícil fer amics. A més, protegeix la seua germana per damunt de tot, ja que ella no és que siga innocent, sinó que en ser més xicoteta, no ha tingut les mateixes vivències del seu germà.
La segona, Flavia, és la germana xicoteta. Qui s’enamorarà de Sergio, un amic de Neró. Ella lluitarà perquè la seua relació funcione passant per damunt del seu germà. La tercera, Clara, és una xica forta. Jugarà un paper important en la trama.
Sinopsi
El viatge a casa va ser bastant llarg. Abandonar l’illa per a començar una nova vida anava a ser del menys emocionant.
Papà i mamà volien tindre una mica més d’intimitat, per això van triar Pont del Rei per a viure. Un poble en el nord de la península amb grans platges i un port i una universitat amb una mica de prestigi.
Una ciutat tranquil·la i ben comunicada.
Vaig mirar per la finestreta durant tot el viatge. En els meus auriculars es reproduïa la cançó de Better than ever de Billie Eilish.
Al meu costat, l’imbècil de Neró mirant el seu mòbil.
Finalment papà va detindre el cotxe.
—Contempleu aquest rinconcito.
El meu germà i jo mirem per les nostres respectives finestretes. El paisatge era verd i les cases baixes amb parets de colors.
Era al·lucinant aqueix xicotet tros del nord.
Va posar el fre de mà i ens va mirar pel retrovisor.
Pausé la cançó i vaig guardar els cascos.
Era hora de conéixer aqueix racó nou anomenat llar.