L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘Sonoma’, de La Veronal, dins de la programació del festival FRESCA! el dijous 19 d’agost a les 22 hores al recinte Muelle12, al port d’Alacant.

La Veronal és una de les companyies referents de la dansa a Espanya, que lidera des de fa més de deu anys el director i coreògraf Marcos Morau, Premi Nacional de Dansa, que ha recorregut amb les seues creacions els teatres i festivals nacionals i internacionals més importants. En paraules d’Alicia Garijo, delegada territorial de l’IVC a Alacant, “omplir l’estiu d’Alacant amb propostes de la qualitat que ofereix La Veronal és un triomf de la cultura i de la dansa, que és un dels objectius que es va marcar l’IVC quan va apostar per la creació de FRESCA!”.

La Veronal arriba per primera vegada a Alacant amb la seua producció ‘Sonoma’. ‘Sonoma’ és una paraula que no existeix en el diccionari. No obstant això, combina el terme grec ‘soma’ (‘cos’) i ‘sonum’, del llatí (‘so’): cos de so i so del cos.

Marcos Morau reprén les idees essencials de la peça que va crear en 2016 per al Ballet de Lorraine: “Le Surréalisme au service de la Révolution”, a partir de la figura de Buñuel, al voltant de la Calanda medieval i el París cosmopolita, entre la disciplina jesuítica i la llibertat surrealista. Buñuel no ha sigut mai tan actual: va poder veure perfectament el que ens oferia el futur quan va trobar, en el soroll dels tambors de Calanda i tot el Baix Aragó, aquell bram dirigit sense embuts a les vísceres.

‘Sonoma’ comença amb un crit i acaba amb un fort estrèpit. Enmig, en un paisatge entre la realitat i la ficció, un grup de dones tracten d’alliberar-se dels lligams del món conegut, de traspassar les seues fronteres fent servir la intuïció i l’instint.

Entrades a la venda en:

https://www.entradas.com/event/la-veronal-presenta-sonoma-festival-fresca-muelle-12-13892455/