Benjamín Prado i Raquel Lanseros són els protagonistes de la cita amb la literatura en el pròxim sopar “El Sabor de las Palabras”, que tindrà lloc en el Restaurant Dàrsena d’Alacant el pròxim 16 de gener, primer de les trobades en aquest nou any 2020. “El Sabor de las Palabras” uneix aquesta temporada a dos autors cada jornada sota el títol “De par en par”.

Raquel Lanseros és una de les poetes més premiades i reconegudes de l’actual poesia en espanyol. Doctora en Didàctica de la Llengua i la Literatura, Màster en Comunicació Social i Llicenciada en Filologia Anglesa, la seua obra ha sigut traduïda a nombrosos idiomes i inclosa en antologies i publicacions literàries de tot el món. Poeta i traductora, és autora de, entre altres, Diari d’un centelleig (accèssit del Premi Adonáis 2005), Croniria (Premi Antonio Machado en Baeza 2009), Les xicotetes espines són xicotetes (Premi Jaén de Poesia 2013) o Matria, per la qual ha sigut guardonada amb el Premi de la Crítica 2018.

Raquel Lanseros forma part del col·lectiu literari-teatral Fills de Mary Shelley, fundat per l’escriptor Fernando Marías, i és traductora oficial a l’espanyol del projecte europeu Pop Science.

Benjamín Prado, polifacètic autor, s’ha mogut des dels seus inicis amb igual soltesa en la poesia, la novel·la, l’assaig o els relats, escrivint cançons per a Joaquín Sabina, o sent col·laborador habitual en programes de televisió com a analista polític. Publica per primera vegada en 1986 (el títol de poesia Un cas senzill) i la seua primera novel·la, Estrany, arriba en 1995. En aqueix any obté el Premi Hiperión de Poesia amb Recer contra la tempesta. Amb l’assaig Els noms d’Antígona (2001) és guardonat amb el Premi d’Assaig i Humanitats José Ortega y Gasset, i amb No sols el foc (1999) s’alça amb el Premi Andalusia de Novel·la. Reuneix la seua poesia en el volum Acord verbal. Poesia Completa (1986-2014).

Amb el personatge del professor Juan Urbano com a protagonista, Benjamín Prado escriu les novel·les Dolenta gent que camina (2006), Operació Gladio (2011), Ajust de comptes (2013) i Els trenta cognoms (2018). En pocs mesos, publicarà la cinquena novel·la protagonitzada per aquest professor.

Com és habitual en el cicle, a les 19:00h. en la Seu de la UA (C/ Ramón y Cajal, 4), tindrà lloc una trobada amb els autors. L’entrada és lliure limitada a l’aforament del recinte.

Posteriorment, el sopar “El Sabor de las Palabras” se celebrarà en el Restaurant Dàrsena, situat en el cor del port de la nostra ciutat. Raquel Lanseros i Benjamín Prado debatran sobre la poesia, l’amor i la vida, i xarraran amb els assistents de qualsevol tema al qual els porte la vetlada. Magnífics autors i excel·lent gastronomia en aquesta trobada única.

Reserves en www.darsena.com