Fa uns mesos va nàixer a Alacant la Plataforma Sostenemos Cultura creada per Proyectos en Cuarto Creciente, l’associació sense ànim de lucre ACTES i Cota Cero Disseny i Comunicació al costat de diferents professionals del sector cultural. L’objectiu d’aquesta plataforma és posar en valor el paper fonamental dels artistes i professionals del sector de la cultura i pal·liar la vulnerabilitat econòmica a la qual estan subjectes.

La plataforma conté una biblioteca d’artistes i professionals de diferents disciplines culturals del món del teatre, audiovisual, música, fotografia, literatura, poesia o dansa i que es presenten setmanalment un projecte artístic en la nostra revista LOBLANC per a coneixement del conjunt d’alacantins i alacantines.

Aquesta setmana li ho dediquem a Javier Gómis, director de cinema i fotografia. El seu primer curtmetratge va ser “Génesis” (2008) amb el qual es va llicenciar en Comunicació Audiovisual.

Durant els seus estudis de Postgrau en Direcció Cinematogràfica va realitzar els curtmetratges “A las puertas del cielo” i “El Recorte”, premiats en els Premis Provincials de la Joventut en 2010 i 2011 respectivament.

Va ser en 2010 quan va escriure i va dirigir el curtmetratge “Fenómenos Estraños”, finalista del Notodofilmfest en la categoria “Una peli d’Amenábar”. Va ser en 2012 quan va dirigir el curtmetratge “Pis 30”, seleccionat en festivals nacionals i europeus.

En 2013 va ser director de fotografia i muntatge de “El Reino de la Sal. 7000 años de Historia en Hallstatt”, dirigit per Domingo Rodes i premiat en festivals internacionals.

En 2014, també va escriure i va dirigir “Hasta la Victoria”, finalista del Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx.

Amb la coproducció de Jaibo Films, en 2018 va dirigir “Escalero”, que va ser seleccionada en festivals nacionals. Actualment, compagina la realització de curtmetratges amb el seu treball en el departament d’Imatge de la Diputació d’Alacant.