Fa uns mesos va nàixer a Alacant la Plataforma Sostenemos Cultura creada per Proyectos en Cuarto Creciente, l’associació sense ànim de lucre ACTES i Cota Cero Disseny i Comunicació al costat de diferents professionals del sector cultural. L’objectiu d’aquesta plataforma és posar en valor el paper fonamental dels artistes i professionals del sector de la cultura i pal·liar la vulnerabilitat econòmica a la qual estan subjectes.

La plataforma conté una biblioteca d’artistes i professionals de diferents disciplines culturals del món del teatre, audiovisual, música, fotografia, literatura, poesia o dansa i que es presenten setmanalment un projecte artístic en la nostra revista LOBLANC per a coneixement del conjunt d’alacantins i alacantines.

Aquesta setmana li ho dediquem a La Chivata Teatro que és una jove companyia de teatre gestual establida a Madrid, que naix en 2018 amb la finalitat de buscar nous llenguatges escènics i trencar amb la clàssica posada (i a posada) en escena del panorama actual, a través del “devising theater” o tècnica de creació col·lectiva. La companyia està composta per 6 actors provinents de realitats teatrals diferents, que conflueixen els seus camins en entrar en contacte amb l’escola de teatre físic i de creació escènica de Mar Navarro i Andrés Hernández. Escola gràcies a la qual van emprendre un viatge de dos anys a través de la pedagogia de Jaques Lecoq, introduint-se de ple en el món de la creació.

Malgrat ser una companyia jove ja han treballat en diversos esdeveniments d’importància en la cultura madrilenya com en la gala de la revista literària “La Gran Belleza” o a la Sala Galileu Galilei de Madrid durant el concert de Mares del Demà, al costat d’Alfonso Gardi (músic); artista amb el qual han col·laborat en diversos vídeos promocionals i videoclips. A més, la companyia ha sigut guanyadora del primer premi en el Certamen de Joves Creadors de Madrid amb la peça de teatre breu Mac&Beth.

Hui us presentem a David López Sánchez i a Plámena Rodríguez Cabal. David va nàixer a Madrid i és mag i actor. Es va formar en teatre físic d’Hernán Gené (2016-2017), també a l’escola internacional de teatre físic de Mar Navarro i Andrés Hernández i en diversos tallers de clown, teatre d’objectes i teatre de text i treball vocal (Vicente Fuentes).

Les seues experiències teatrals són “El retablo de las maravillas” Miguel de Cervantes (col·legi Claret 2013), “El baúl de los recuerdos” espectacle de màgia unipersonal (sala Houdini 2013), Festival internacional de màgia de Melide (Galícia), València i Valladolid (2014-2016), “Això és màgia, i molt més” espectacle de màgia. Escala de Jacob, Madrid (2017) i Festival de teatre breu de Madrid 2019 (“Violeta”, peça de micro-teatre).

Plámena, actriu que va nàixer en Dobrich (Bulgària) l’any 1998. S’interessa per les arts des de molt jove. Als 14 anys va començar a fer teatre a l’Escola Municipal de les Fregues (Madrid), dirigida per la companyia de teatre espanyola Yllana, finalitzant als 19. Aqueix mateix any es va endinsar en el món de la interpretació de la mà de Mar Navarro i Andrés Hernández a l’escola de teatre físic i de creació escènica, finalitzant els estudis al juny de 2019. També ha participat en diversos festivals de teatre amb EITUG (Granada), Mutis (Barcelona) i Festival de Teatre Breu (Madrid), obtenint el segon premi per la peça de Micro-teatre Violeta escrita i dirigida per la companyia “La Chivata Teatro”.

David López Sánchez

David López Sánchez