Ha nascut a Alacant la Plataforma Sostenemos Cultura creada per Projectes en Quart creixent, l’associació sense ànim de lucre ACTES i Cota Zero Disseny i Comunicació al costat de diferents professionals del sector cultural. L’objectiu de la plataforma és posar en valor el paper fonamental dels artistes i professionals del sector i pal·liar la vulnerabilitat econòmica a la qual estan subjectes.

La plataforma conté una biblioteca d’artistes i professionals de diferents disciplines culturals del món del teatre, audiovisual, música, fotografia, literatura, poesia o dansa i que es presenten setmanalment un projecte artístic en la nostra revista LOBLANC per a coneixement del conjunt d’alacantins i alacantines.

Aquesta setmana li ho dediquem a Mariano Siccardi que va estudiar música, guitarra, piano, teoria i solfeig des dels 6 anys d’edat. Amb 14 anys guanya el primer premi en els Tornejos Bonaerenses en la rúbrica Rock. Des de 1998 fins al 2000 és pianista del grup de blues marplatense El Rober i els penjadors.

Viu a Espanya (2000 – 2008). Comparteix escenari al costat de Chuck Berry, Bec Valdéz, Dr.Feelgood i Otis Grand. Forma duo amb el guitarrista i cantaire José Carlos Morales (ex NAM), Boogie Brothers. Grava dos discos de temes propis a Màlaga (Espanya) amb el seu grup Siccardi i els professionals.

Torna a l’Argentina (2008 – 2013) i se submergeix en el Tango acompanyant artistes com Raúl Lavié, Juan Carlos Godoy, Héctor de Roses, Ciro Sant Román i Karina Levine entre altres. En el 2010 fonga l’Orquestra Pur Grup de Tango, presentant-se en teatres i milongas de la ciutat. Durant el 2011 es traslladen a Sant Pau (el Brasil) convocats per al musical de Tango Mà Tango. Realitza presentacions en duo al costat del bandoneonista Nicolás Perrone i el guitarrista Agustín Luna. Forma també el trio de Jazz i Blues Siccardi Trio.

Viu al Brasil (2014). Comparteix escenari amb Hermeto Pascoal, Alegre Corrêa, Guinha Ramires, Renato Borghetti, entre altres. En Florianópolis forma duo de Tango al costat del bandoneonista Pablo Greco i grava disc de jazz amb el grup Bresquilla Clube i temes propis al costat del jazzman suec Hans Bergreen (traductor de José Saramago) i Nani Llop

Retorna a Mar del Plata (2015), comparteix escenari amb Hugo Fattorusso. En el 2016 crea el Quartet Sud, formació amb la qual realitza dues gires pel Sud del Brasil i ciutats de la Província de Buenos Aires. Durant el mateix any toca al costat del guitarrista de jazz gitano Mauro Albert i el cantor gautxo Pirisca Grecco en Santa María i Porto Alegre (el Brasil). En el mateix any és convocat per Guillermo Fernández per a compartir escenari en el mític Café Orión al costat del guitarrista César Angeleri. Dicta workshops de Musicalitat per a ballarins de Tango i és el pianista estable de la reconeguda Milonga de l’Argentí.

En el 2017 forma l’Orquestra Escola La gran set i viatja a València (Espanya) on resideix en l’actualitat i continua expandint la seua música. També realitza al costat de la ballarina Ginette Montenegro workshops de Musicalitat per a ballar Tango, a l’Argentina i Espanya Acompanya a la cantant Analía Bueti, amb qui realitza innombrables presentacions. Participa com a cantor convidat d’Amores Tangos i el quintet d’Horaci Avilano en el Cicle Internacional de Tango Des de Dues Ribes. Realitza la direcció musical de l’espectacle Tango Glam del dissenyador d’alta costura, Roberto Piazza i realitza presentacions amb el bandoneonista Orlando Dibelo. En el 2018 acompanya a la cantant Lucila Juárez, Guillermo Fernández i Noelia Moncada. Convocat per a representar a València en El cim del Tango (Melilla) el pròxim Octubre. Com a solista grava tres discos independents.

Pots contactar amb Mariano Siccardi a través del seu mail siccardimariano@gmail.com i telèfon de contacte 671 20 53 44. Pots visitar el seu Instagram: @mariano_siccardi