La Plataforma Sostenemos Cultura té com a objectiu posar en valor el paper fonamental dels artistes i professionals del sector i pal·liar la vulnerabilitat econòmica a la qual estan subjectes. Ha sigut creada per Projectes en Quart creixent, l’associació sense ànim de lucre ACTES i Cota Zero Disseny i Comunicació al costat de diferents professionals del sector cultural.

La plataforma promou una xarxa de contactes format per artistes i professionals de diferents disciplines culturals del món del teatre, audiovisual, música, fotografia, literatura, poesia o dansa i que es presenten setmanalment un projecte artístic en la nostra revista LOBLANC per a coneixement del conjunt d’alacantins i alacantines.

Aquesta setmana presentem al poeta i artista Nelo Curti. El va nàixer en Paysandú (l’Uruguai) en 1.981 i va anar en 1997 quan es va traslladar a viure a Vigo i un any després a Alacant, on resideix des de llavors.

Al costat d’un grup d’escriptors i artistes plàstics va fundar en 2004 la revista de literatura Quaderns del Tábano, que es va publicar trimestralment durant 6 anys. Publica sota el segell del Tábano tres llibres de poesia: Los sonidos del niño roto (Ed. del Tábano, 2004), Introducción al fabulismo (Ed. del Tábano, 2007) y Memorias de un día futuro (Ed. del Tábano, 2010)

En 2015 rep l’Accèssit del Premi Adonáis de poesia pel seu poemari El lujo de ponernos tristes (Ed. Rialp, 2016) i en 2019 rep el tercer Premi de Poesia d’Aspe.

Des de llavors, sota el concepte AFTERPOESÍA, porta la poesia a escena conjugant versos, performance, humor i altres potingues. Emmarcades en el mateix projecte ha desenvolupat diverses intervencions afterpoéticas en diversos espais públics.

Per a teatre ha escrit Caracoles de Verano, Tanto correr para acabar viniendo, Se necesita poeta, Retratos de una familia numerosa, SUD-BERLÍN (teatro documental), Macbeth vs. Macbeth, Efedeu, S.A.L. y la Chacona del caballero de la flor oscura y la muchacha ausente que no lo supo querer, obres que ha representat amb Teatro de Esquina i Suicidas con Manguitos, companyies amb les quals treballa des de fa més de deu anys.

Les seues webs:

nelocurti.blogspot.com

suicidasconmanguitos.blogspot.com

teatroesquina.blogspot.com