Amb nocturnitat i traïdoria. Una de les peces que donen forma al romàntic i conegut com a “Passeig de la voramar dels escultures” de El Campello”, ha sigut objecte de robatori.

El passeig destaca per una col·lecció de pizas escultòriques de l’artista Vicente Ferrero Molina, doctor en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, exdirector del Museu de Belles Arts Gravina d’Alacant (MUBAG), i actualment membre del Consell de Valencià de Cultura.

El passeig l’integren diverses peces on la dona és l’absoluta protagonista, i totes elles es van complementant a la perfecció amb el paisatge. Es diuen La banyista, Torso, i Xiqueta llegint. Concretament la titulada “Torso” ha sigut robada, sense que de moment se sàpia el moment exacte de la sostracció ni de quina forma els autors han pogut emportar-se la peça, d’un pes elevat.

El propi artista ha sigut qui primer va detectar la falta, i es va posar en contacte amb el exconcejal David Alavés, qui al seu torn ho va comunicar a l’alcalde Juanjo Berenguer. El primer edil s’ha traslladat al paratge, i ha alertat a la Policia Local i Guàrdia Civil, cossos de seguretat que ja investiguen el cas.

Per a Berenguer, “és inaudit i repudiable que puguen ocórrer coses així. Aqueixa escultura patrimoni públic que formava part d’un conjunt artístic que permet un plaent passeig al costat de la mar i que desemboca a la platja de l’Almadrava, i espere que les investigacions donen els seus fruits, es localitze el bust i els autors del robatori reben el seu merescut càstig”.

Es parla en plural perquè es dona per fet que per a emportar-se la peça ha sigut necessària la col·laboració de diverses persones, tant pel volum com pel pes de l’escultura.