“Speak in Colurs” és una exposició que reuneix una cuidada selecció d’obres de gran intensitat i força cromàtica, amb ambients clarament urbans i cosmopolites. Una oportunitat per a gaudir de la creació de la pintora alacantina María Amérigo, procedent d’una família d’artistes que es remunta al segle XVIII i que ara, en plena madures plàstica, ens obri les portes del seu univers personal amb la presentació de la seua col·lecció més íntima.

María Amérigo ens presenta les seues últimes propostes estètiques en les quals destaca la seua extraordinària habilitat en el domini del color, que sorprén, com a base de la seua suggeridora proposta plàstica. Una pintura eminentment culturalista, amb múltiples referències artístiques en la seua temàtica i inspiració. En aquesta exhibició es transita per un circuit urbà en el qual es pot palpar la vida en estat pur amb un exemple claríssim de la tècnica de collage al qual porta dedicant-li uns deu anys.

María és una artista diferent a l’hora d’elaborar les seues obres d’art, ja que ha substituït la realitat per una espècie de món paral·lel on la seua imaginació li ha fet incloure altres materials a l’hora de realitzar els seus quadres. Intenta la seua realització com a artista a través del color que és el que més l’atrau.

L’exposició es podrà visitar del 6 al 25 de novembre en l’Ateneu Científic, Literari i Artístic de la ciutat d’Alacant en un horari de 18 a 21 hores. L’Ateneu porta més de cent huitanta anys treballant en la difusió i promoció de la cultura. La seua seu en l’emblemàtic carrer Navas serveix de punt de trobada d’amants de l’art que tenen l’oportunitat de gaudir d’una extensa programació que ofereix un ampli ventall d’iniciatives musicals, literàries i artístiques.