Alliberament de trenta cercetas pardillas al Clot de Galvany d’Elx

Alliberament de trenta cercetas pardillas al Clot de Galvany d’Elx

La Regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha informat que des del seu departament s’ha procedit a l’alliberament de 30 exemplars de cerceta pardilla al Clot de Galvany. Un procés d’enfortiment de la població d’aquest anàtida en perill d’extinció i dut a terme en col·laboració amb el servei de fauna de la Generalitat Valenciana, dins del seu programa per enfortir les efectius d’aquesta espècie a la Comunitat Valenciana.

Com ha explicat la regidora, «els elements per a la seua adaptació s’han disposat en el lloc i les primeres cercetas que van ser alliberades ja volen lliurement en plena nauralitat lligada al Clot de Galvany».

Díez ha aclarit que encara que el lloc no està obert als visitants com a resultat de l’alarma, «la protecció i conservació del treball continua perquè els ciutadans pugan gaudir del Clot de Galvany quan finalitzi l’emergència sanitària».

La responsable del medi ambient explica que per garantir l’èxit de l’operació s’ha apropiat una gàbia especial en una de les basses del jaciment on els exemplars de cerceta s’alliberen durant uns dies, de manera que entren en contacte amb l’entorn i són estan habitades a ella, ja que s’han criat en captivitat a les instal·lacions que la Generalitat té a València. Durant aquest període, s’han de subministrar amb un pienso especial, la seua alimentació, per facilitar el seu trànsit a l’alimentació natural, i després d’aquesta setmana d’adaptació, s’alliberen definitivament en el lloc, encara que se segueixen proveint d’algun feed disminueix fins que finalment deixem de facilitar-la, d’aquesta manera es pretén assegurar la seua total adaptació als aliments que ofereixen les basses del lloc.

A més, s’han construït nius artificials, similars als que van néixer a les instal·lacions del servei de fauna, que s’han instal·lat en diverses espais del Clot, per tal de facilitar la reproducció en ells i així augmentar la població d’aquesta espècie.

Diez explica que «durant el temps es mantenen les restriccions actuals sobre la mobilitat, es prohibeix l’accés al lloc, però la vida en el lloc continua, i els nostres esforços per assegurar la seva adequada protecció i conservació romanen de manera que, Quan és possible tornar a visitar-nos, podem seguir gaudint de les meravelles del lloc i de l’observació dels seus nous habitants, fins llavors recordar, ens hem de quedar a casa. A la pàgina web del site (www.clotdegalvany.es) i les seues xarxes socials, mantindrem una finestra oberta perquè puguis gaudir de la fauna, flora i paisatges de la PNM del Clot de Galvany a través d’imatges i vídeos, i així contribuir a facilitar el pas del hores a les nostres llars. «

About The Author

Juanjo Cervetto

Es director de la editorial Eléctrico Romance y responsable de las colecciones Puente de los Espejos (poesía), Todo era junio (relatos) y Todo era marzo (libros solidarios). Además, entre otros medios, colabora como columnista en el diario Información de Alicante en el Suplemento Artes y Letras y es director de la Revista Cultural LOBLANC. Le encanta desarrollar propuestas culturales que permitan conectar a la ciudadanía con los valores de su comunidad, que acerquen las artes a personas de todas las edades y que vinculen a los artistas de manera directa a la sociedad para incentivar su crecimiento e intercambio. Especialista en diseño de programas, coordinación de eventos y todo lo relacionado con la comunicación y la cultura. Artífice del Festival La Poesía es Noticia. También es cocinero en OVUM Cooking Room. "Hacer de la interrupción un camino nuevo, hacer de la caida, un paso de danza, del miedo, una escalera, del sueño, un puente, de la búsqueda,...un encuentro." #Pessoa

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X