El dijous 23 de març, a les 20 hores, la sala La Mutant de València acollirà la celebració de SuperSarau per la memòria LGTBI, un acte organitzat per l’Armari de la Memòria.
Aquest servei, creat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, té com a principal missió la recuperació, conservació i difusió de memòries relacionades amb la repressió i la lluita de les dissidències sexogenèriques. Amb aquest acte de caràcter cultural i festiu, el servei celebrarà el seu primer any d’existència presentant públicament els seus principals projectes i línies de treball, i donant a conèixer una ambiciosa campanya de recuperació de fons documentals LGTBI adreçada al conjunt de la ciutadania.
Conduïda per l’actriu i còmica Maria Juan i l’escriptor i comunicador Lluís Mosquera, aquesta gala de presentació posarà llum, a través d’una sèrie de diàlegs, a diverses vessants de la memòria històrica LGTBI valenciana.
El cabaret i el transformisme, així com la construcció d’una comunitat de dissidències sexuals i de gènere a través de la cultura pre-LGTBI, seran els temes que centraran la conversa amb Antonio Campos, més conegut com “La Margot”, una figura essencial dels escenaris valencians dels anys 70 i 80.
Boti García Rodrigo i Luisa Notario compartiran les seues experiències activistes traçant una breu història de la lluita per la igualtat, on visibilitzaran especialment el paper de les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals dins dels col·lectius LGTBI al llarg dels anys 90 i 2000.
També s’aprofitarà l’ocasió per recordar la visió alternativa i underground de Rampova, una icona del moviment LGTBI a qui es retrà homenatge a través de la posada en escena de part del seu mobiliari i d’una desfilada amb peces del vestuari provinent del fons personal d’aquesta inconfundible artista transgènere.
L’acompanyament musical correrà a càrrec del famòs duo de pop electrònic Hidrogenesse, que punctuarà l’acte amb la seua interpretació de títols propis com ara Disfraz de tigre i Vamos a casarnos o la seua nova versió de Super-Sara, i que tancarà la gala oferint un concert. L’entrada serà gratuïta, i podrà recollir-se en la mateixa sala una hora abans del seu inici, fins completar l’aforament.

SuperSarau per la memòria LGTBI
Dates: Dijous 23 de març
Obertura de portes: 19 hores
Hora d’inici: 20 hores
Lloc: La Mutant (c/ Joan Verdeguer, 22-24 de València)
Organitza: L’Armari de la Memòria, servei dependent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, amb la col·laboració de La Mutant, espai d’arts vives, de l’Ajuntament de València
Entrada: gratuïta fins completar aforament, recollint l’entrada en la mateixa sala abans de l’inici.