L’escriptor Alejandro Palomas desenvoluparà del 17 al 19 de gener un taller dedicat íntegrament a l’escriptura i al control d’aqueixa veu com a instrument que es realitzarà en la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la c/ Ramón y Cajal, 4.

L’autor planteja que l’escriptura no la fa una història, sinó qui el compte pel que en la trobada es treballarà aquest principi: com començar a comptar i des d’on. Es treballarà la puresa dels diàlegs, els silencis narratius, es netejaran veus que no servisquen i s’exercitarà la llibertat creativa enfront de la pàgina en blanc.

En l’activitat, que és un seminari cent per cent pràctic i col·lectiu, no es requereix bibliografia prèvia, només és imprescindible una llibreta nova i un bolígraf, així com zero ordinadors, tablets o mòbils.

Quan la persona participant estiga treballant en algun projecte propi, es podrà aportar un text de no més d’un foli per a la seua lectura i anàlisi.

L’horari de l’activitat serà dilluns i divendres de 18 a 20 hores i dissabte de 10 a 12 h.

Coloms va nàixer a Barcelona en el 67. Es va llicenciar en Filologia Anglesa i té un Màster en Poesia pel New College de San Francisco. Ha publicat poemaris com “Entre el soroll i la vida” o “Encara que no hi haja ningú” o novel·les de clar talle poètic com a “Aigua tancada”. Premi Nadal 2018 per la seua última novel·la, “Un amor”. Escriu molt a partir del que té al costat. Si vol escriure d’una família tria l’estructura familiar que ja té. Com ell diu, la dinàmica de les mentides, dels secrets, de les mitges veritats, del que no dol, del que millor que no dolga, això a ell li dóna la vida. Vol als seus personatges com a companys de viatge, no com a companys d’una relació. Viu a la meitat del camp, en una casa, amb el seu gos. Tenia una tia bibliotecària i això alguna cosa haurà ajudat a tot. Diu de la família que li interessa en tant que és un territori de relacions no triades al qual s’ha de sobreviure. Hi ha molta de psicoanàlisi en la seua vida i no pot evitar que es reflectisca.

El brollador de la creació d’Alejandro Palomas és la seua pròpia família, però amb el seu filtre que la fa més peculiar. El brollador és la seua forma de mirar, el filtre de cadascun, atés que tots som molt originals. Ell en canvi no té filtre el que té és sobretot desvergonyiment.

Última entrevista: https://loblanc.info/alejandro-palomas-tienes-que-ser-consciente-de-tu-talla-como-autor/