Els dies 8 i 9 d’abril, el grup il·licità Teatro de la Baranda estrena a la sala L’Escorxador, a les 21.00 hores, el seu nou muntatge, “El último pensamiento de Ron Carter” de Tomás Ferrando. L’obra de teatre, està dirigida per Sonia Sierra i es desenvolupa en el corredor de la mort on Ron Carter i el seu company de cel·la Billy, comparteixen confidències, pors i somnis, en l’última nit de Ron, abans de la injecció letal.

Una funció protagonitzada per Paco Peraile i Alberto Galera, dos actors que es fiquen en la pell d’aquests personatges, plens de tonalitats i matisos. Dos homes que han sigut jutjats pel seu actes després d’una vida plena d’infortunis i males decisions. Durant poc més d’una hora es podrà gaudir dels pensaments més profunds i humans que poden tindre’s hores abans d’una mort imminent.

Després d’anys de treball en equip amb el grup il·licità Carafur, La Baranda es llança una vegada més en solitari i amb renovades energies. Una nova etapa, que coincideix amb el vint-i-cinqué aniversari del grup. L’agrupació teatral es posa en marxa amb la intenció de promocionar el nou muntatge i el teatre il·licità en diferents certàmens i concursos de tota Espanya.