La programació de l’Institut Valencià de Cultura al Teatre Arniches entra en la seua recta final amb una proposta doble que, una vegada més, té l’objectiu d’arribar a un públic heterogeni, que coincideix a buscar una oferta de qualitat. Dues propostes per al cap de setmana que posen en valor la importància de la paraula i la força del gest.

La delegada de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, celebra que les bones dades de la pandèmia en el territori valencià vagen permetent l’augment de la flexibilitat en les restriccions, la qual cosa suposa també que la ciutadania tinga una major accessibilitat a la cultura: “Sabem que hi ha persones que van deixar d’assistir a les sales a causa de les limitacions en la mobilitat i els aforaments, per la qual cosa obrim una nova etapa més accessible i igual de segura que aquests mesos”.

Arriba al Teatre Arniches la producció Los que hablande Teatro del Barrio. Un espectacle escrit i dirigit per Pablo Rosal, que té com a resultat un vertader duel dialèctic entre els dos personatges d’aquesta història a què posen rostre i veu Malena Alterio i Luis Bermejo. Una peça que pretén retrobar una època en què la paraula, senzillament, ha perdut la seua integritat i la seua acció. Observar amb tendresa tot el que l’ésser humà ha afegit a l’ànima, per interés de l’ego. Aquest és el sacrifici que proposa aquesta obra.

‘Los que hablan’ presenta davant de l’espectador éssers preculturals, sempre fràgils, en la corda fluixa, mai acabats, abans d’aconseguir ser algú.

És una producció de Teatro del Barrio que, des de la seua obertura a Madrid en 2013, s’ha convertit en un referent nacional per al sector teatral. Un espai que va nàixer amb una clara voluntat política i la necessitat de construir una altra manera de conviure. És un espai d’exhibició, de producció, una escola, un punt de trobada, d’intercanvi i de debat, però abans que res, és una manera d’entendre la cultura que es nodreix del moviment ciutadà.

El diumenge continua la cita matinal del Teatre Arniches amb els més menuts dins del cicle ‘Som Menuts’. En aquest cas amb una proposta internacional que arriba de la mà de la companyia belga Théâtre de la Guimbarde i el seu espectacle de teatre gestual Cache Cache.

Una peça deliciosament còmica i tendra que explora les diferents emocions al voltant del fet d’anar a dormir: les pors, la sorpresa, l’alegria de no voler acabar mai el dia.

Théâtre de la Guimbarde planteja un joc escènic que uneix el món dels xiquets i el dels adults. Una partida de conillets a amagar (‘cache-cache’) en què dos intèrprets (Pierre Viatour i Sara Olmo) ens conviden a trobar l’alegria d’amagar-nos per a descobrir millor.

La companyia belga, creada en 1973, ofereix una visió crítica de la societat a través d’una mirada matisada i basada en diversos llenguatges escènics. L’espectacle està dirigit a xiquetes i xiquets des dels 2 anys.

Venda d’entrades:

‘Los que hablan’:

https://www.instanticket.es/#/detalle/LOSQUEHABLAN@Janto_SAB/ARNICHES

‘Cache Cache’:

https://www.instanticket.es/#/detalle/CACHECACHE@Janto_SAB/ARNICHES