El Màster en Art Dramàtic de la Universitat d’Alacant, Produccions TEADA i el Teatre Principal d’Alacant va presentar aquest dijous el seu pròxim projecte teatral “Como gustéis”de William Shakespeare. L’estrena nacional de l’obra es realitzarà en el Principal el dia 11 de juny de 2021 a les 20:30h.

L’acte de presentació realitzat en l’hall del Teatre Principal ha comptat amb la presència d’Amanda Harris, Alejandro Tous, John Sanderson i María Dolores Padilla.

Amanda Harris, actriu i artista associada de la Royal Shakespeare Company i professora del Màster en Art Dramàtic UA dirigirà “Como gustéis”. En la seua dilatada trajectòria professional destaquen els premis Laurence Olivier, rebut per la seua interpretació del paper d’Emília en Otelo (2005), i Clarence Derwent, rebut per la seua interpretació com Celia, precisament en Com agradeu (2007). Les seues interpretacions més recents amb la Royal Shakespeare Company han sigut en La fierecilla indomable (2019) i Mesura per mesura (2019).

Amanda es troba ”molt emocionada de portar a escena l’obra Com agradeu. És un somni fet realitat i un privilegi estrenar aquest espectacle en el Teatre Principal d’Alacant”. Compta que és una comèdia sobre l’amor alguna cosa que és rellevant en qualsevol part del món. Encara que a Shakespeare no li ho va ocórrer estava escrivint una obra protofeminista. Aquesta funció, amb aquests personatges de la cort, “van aprenent i adquirint experiències. És esperançadora i això ens ve bé a tots en els temps que estem vivint” i participen d’una obra d’amor i transformació.

L’actor alacantí i també professor del màster, Alejandro Tous, protagonitzarà així mateix “Com agradeu” al costat d’un repartiment d’altres dotze actors, tots ja titulats del Màster i alumnes de la nova promoció 2020-21. L’actuació més recent de l’actor en el Teatre Principal va ser com a protagonista en el paper de Cliff en Cabaret al costat de Cristina Castaño.

Alejandro ha recordat en la presentació que hi ha coses que han de ser comptades en directe, els professionals del teatre “fem concerts en directe per al públic”. El teatre, assenyala, és una indústria que necessita mantindre’s viva i en el qual participen moltes professions: actors, escriptors, la direcció, taquilleres, persones que cusen o netegen. El seu personatge principal és complex, parla amb la melancolia profunda i que com és habitual en els escrits clàssics el personatge toca l’essència de la naturalesa humana.

John Sanderson, director acadèmic del Màster en Art Dramàtic de la Universitat d’Alacant tradueix la versió espanyola de l’obra; serà la seua setena traducció d’obres de Shakespeare que s’emporten a escena. John ha plantejat que aquesta representació és un salt qualitatiu dins del Màster quant a funcions teatrals realitzades, en aquest cas amb la participació directa de dos professors del Màster.

La subdirectora María Dolores Padilla se sent satisfeta de l’estreta col·laboració del Teatre Principal en un projecte il·lusionant que reuneix el talent d’Amanda Harris i Alejandro Tous al costat de grans promeses que salen del Màster en Art Dramàtic de la Universitat d’Alacant, que dirigeix John Sanderson. Padilla ha subratllat la importància que les estrenes nacionals siguen protagonistes de nou en la programació del Teatre Principal.

El dissabte 10 d’octubre es realitzarà un càsting a la Sala Nuria Espert del Teatre Principal per a seleccionar a la resta de l’elenc. Tots els participants hauran d’estar titulats del Màster o ser alumnes de la nova promoció 2020-21.