El títol d’aquest article és el del primer relat de la recopilació publicada per Natalia Molinos, a través de l’editorial Edicions Matrioska. Solc llegir bastants i a vegades em sorprén alguna paraula, i això és el que em va ocórrer amb la de “teofanía”, que és la manifestació de la divinitat de Déu i ací fa referència a la d’un xicotet déu, que no és un altre que un científic que vol canviar el món amb tecnologia, i que en el fons no és més que un humà que vol convertir-se en Déu.

Natalia Molinos és i continua sent una persona molt vinculada al món de la cultura alacantina, una dels responsables del Freaks Arts Bar, i creadora del grup de escritua Quimeres de la Ploma. Però no sols és això sinó molt més: Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat Autònoma de Madrid i Doctora en Art i Patrimoni Cultural per la Universitat d’Alacant, ha treballat en diversos mitjans com a crítica d’art, gestora cultural i comissària en exposicions, ha traduït contes infantils i publicat relats en diverses seleccions.

Una de les seues passions ha sigut sempre l’escriptura, el narrar històries, i en aquesta col·lecció de relats ens mostra una varietat dels seus interessos i preocupacions. Tots els relats que componen aquest volum, Teofanía del pequeño dios y otros relatos, de diferent extensió, tenen alguna cosa en comú: estan ben escrits. Finals sorpresa i girs inesperats, un llenguatge senzill però ben treballat; temes que giren sobre la mort, la vellesa, el medi ambient, la pèrdua, la llibertat o la falta d’ella, dones que es rebel·len contra la seua parella. Aquest conjunt de vint-i-cinc relats conjuminen senzillesa i qualitat, i una gran imaginació. Ens mostra un món suggeridor de ciència-ficció i de fantasia, dotats alguns amb un toc d’humor negre uns altres d’una especial tendresa.

El pròxim 10 de juny, a les 19’00 hores presentarà en Pynchon & Co. aquesta publicació que espere que siga la primera de moltes.