El parc de naturalesa i animals Terra Natura Benidorm celebrarà el Dia de la Comunitat Valenciana amb una representació històrica sobre l’entrada de Jaume I a la ciutat de Valenciana que tindrà com a eix principal de la narració la llegenda de la ratapinyada. Aquest mite explica que va ser el lo ratpenat el que va alertar a Jaume I de l’atac de les tropes àrabs de Ibn-Al-Abbar. A més d’aquesta actuació, la programació inclourà diversos tallers amb activitats populars.

 

La jornada del 9 d’octubre s’iniciarà amb una sessió de balls i danses que rebran als visitants des de les 10.30 fins a les 12.00 hores. Amb l’objectiu de difondre i transmetre els oficis, s’organitzarà un taller i una exposició d’espart en el qual públic podrà aprendre les tècniques de manipulació d’aquesta planta.

 

A mig dia es durà a terme la representació de la de Jaume I, en el qual dos bufons narraran la història de la conquesta de València. La llegenda de lo ratpenat explica el moment en el qual Jaume I assetjava la ciutat de València amb les seues tropes per a arrabassar el control als àrabs. La història explica com una ratapinyada va fer sons estranys prop de la tenda on dormia el rei Jaume I, la qual cosa va alertar a les tropes cristianes. Gràcies a açò, es va descobrir que l’exèrcit moro es trobava prop del campament cristià i pretenia atacar-los. En agraïment a la ratapinyada, Jaume I va fer posar la seua imatge en la part més alta de l’escut de la ciutat de València.

 

La diversió continuarà amb altres activitats d’oci com l’exposició de criatures verinoses, el vol d’aus rapaces, l’alimentació d’elefants i tigres, o el desenvolupamnt d’una goblotà per al públic infantil, que tindrà lloc en l’àrea d’Europa a les 14.00 hores. Mitja hora més tard, tornarà a sonar la música amb balls i danses populars.

Així mateix, s’organitzarà un taller de dolços típics de la Comunitat Valenciana i un taller de tir amb arc. Com a tancament del dia festiu, els guerrers medievals realitzaran una demostració de maneig de les seues armes. El públic també podrà gaudir de la ‘Escola de Guerrers i Princeses’.