Servint-se del cos com a metàfora del pensament, la peça aborda tòpics de l’art universal, com ara la relació entre ceguesa i vidència, el sacrifici com a acte poètic i la vida com a condició il·lusòria o somni. Podem pensar en la Divina comèdia, el “Cant IV de l’infern”, de Dante: “Descendim ara al cec món, va començar palidíssim el poeta; jo aniré el primer i tu, el segon”. Referències clàssiques sense menyspreu d’altres actuals, per exemple la poètica del director d’escena Romeo Castellucci.

La procedència dels coreògrafs Mattia Ruso i Antonio de Rosa, així com els seus interessos artístics annexos a la dansa, es fan notar en homenatges a Pasolini (The Lamb reuneix també el prohibit i el sagrat) o a Fellini (el seu sentit irreverent de l’humor).

La música de Johan Sebastian Bach convé a l’univers temàtic de The Lamb: d’ella es va dir que era un acte de resistència contra la separació del sagrat i el profà. No obstant això, i sent fidels al seu eclecticisme i al seu gust barroc (notables en el fastuós vestuari de Palomo Spain), Kor’sia proposa un paisatge sonor on es mariden classicisme i electroacústica.

Kor’sia és una formació que naix de la necessitat de comunicar-se mitjançant el cos, de fer-se visibles com a creadors i intèrprets. Existeix en ells la urgència d’explotar un llenguatge, el del cos, que transcendisca els límits de la paraula, incorporant elements del cinema, la fotografia, la literatura i l’escultura com a referències per a les seues noves formes d’expressió. La jove companyia hispanoitaliana Kor’sia  afronta les grans preguntes de la filosofia des de la dansa contemporània: qui soc?, d’on vinc? i on vaig?

 

Xst! En aquest món, per a despertar, necessites tancar els ulls per segona vegada.

 

Dissabte, 23 de novembre

Hora: 20’30 h.

Entrada: 15 €

Lloc: Teatre Arniches

 

Direcció: Mattia Russo y Antonio de Rosa

Coreografia: Mattia Russo y Antonio de Rosa en colaboración con los intérpretes.

Dramaturgia: María Velasco

Música: J.S. Bach y varios artistas

Espai sonoro: Luis Miguel Cobo

Intérprets:Astrid Bramming, Antonio de Rosa, Agnès López-Río, Alejandro Moya, Giulia Russo y Mattia Russo.

Actor: Alberto Tierrez

Escenografia: Monica Boromello

Vestuari: Alejandro Gómez Palomo (Palomo Spain)

Il-luminació: Luis Francisco Martínez Romero