The Model Rockets tornen a Espanya després de 15 anys i trepitgen Alacant per primera vegada en la seua llarga carrera a la Sala Stereo aquest divendres a les 22.30 h, acompanyant-los la nova formació alacantina d’Otto.

The Model Rockets es va crear el 1993 després de la separació de la banda anterior del cantant / compositor / guitarrista John Ramberg, Stump i Joe. Buscaven un so amb molta harmonia i molt rock AND roll i van formar The Glory Stompers Ramberg (veu / guitarra), Grant Johnson (guitarra / veu) i Boyd Remillard (baix / veu) i Graham Black (bateria / veu). Aviat van descobrir que ja hi havia altres Glory Stompers i van canviar el seu nom a The Model Rockets.

Després d’uns mesos tocant en els clubs de Seattle, un conegut els va preguntar si estarien interessats en gravar un disc per al seu nou segell, Lucky. L’associació amb aquell segell no va ser fructífera però va desembocar en l’àlbum de debut, Hi Lux, produït per Scott McCaughey, disc que s’ha convertit en un veritable clàssic, i fins i tot va tenir la seua edició espanyola. En aquest moment, Grant va haver d’abandonar la banda pel seu treball, i va ser reemplaçat pel cantant / compositor / guitarrista de Chemistry Set, Scott Sutherland, que a més va arribar amb un munt de cançons seves per afegir al repertori del grup. Gràcies a gires prèvies d’altres bandes de Seattle com The Young Fresh Fellows i Fastbacks, Espanya va demostrar ser especialment receptiva amb els Model Rockets. Després de l’àlbum de debut en els següents 8 anys van publicar altres 2 àlbums (Snatch It Back and Hold It, 1995, CZ i Tell The Kids The Cops Are Here, 2002, Not Lame), i una mini opera (Pilot County Suite, 2003 , Book Records). Van girar bastant per Espanya i per Estats Units. Es van separar en 2003. Ramberg va continuar tocant en els Minus 5 de Scott McCaughey i va formar The Tripwires amb el baixista de Yff, Jim Sangster i el seu germà Johnny i amb Dan Peters de Mudhoney en la bateria. Els tres Model Rockets restants formar en The Doll Test.

Van seguir sent amistosos durant aquella dècada, i es van reunir per a un concert a Seattle el 2009, al qual van seguir diverses reunions més en els següents anys, culminant en un nou aquest any THE MODEL Rockets ARE BACK!, Un EP en FOLC Records.

Obrint per The Model Rockets estarà l’alacantí Otto, que amb tan sols 16 anys, va gravar el seu primer disc autoeditat «Xarxa Line» sorprenent al públic i els mitjans amb les seues cançons carregades d’exquisides melodies i la seua peculiar veu. Des de alehsores ha tingut oportunitat de compatir escenari amb artistes de la talla de Nada Surf, Gigolo Aunts, Paul Collins, Morgan o Ben Poole, entre d’altres. Dos anys després, i després d’haver gravat el seu segon disc «Whatever», debuta amb la seva nova banda en format trio, formada per dos músics veterans de l’escena alacantina, d’una banda Joan Carles Castelló a la bateria (Els Flamin Guays, Les Membranes ) i com a baixista Jaume Mira (Le Grand dimecres) amb els quals fa créixer les seves cançons i augmentar el repertori.