“THE OPERA LOCOS” llega aquest diumenge al Palau d’Altea i unisc una peculiar troupe d’òpera, composta por cinc excèntrics cantants, es disposa a realitzar un recital con un repertori dels més grans compositores del gènere. Al llarg de la representació s’aniran revelant les passions ocultes i els anhels de cadascun d’ells, que portaran conseqüències absurdes i impredictibles.

Les veus dels solistes María Rey Joly, Mayca Teba, Toni Comas, Enrique Sánchez Ramos i Jesús García Gallera. La direcció artística se de David Ottone i Joe O’Curneen i, la direcció musical, de Marc Álvarez i Manuel Coves.

Entre les obres que podrem escoltar estan “Va, pensiero…”, Nabucco. G. Verdi; “Havanera”, Carmen. G. Bizet; “Vivi, tirà!”, Rodelinda. G. F. Händel o “Quando em vo”, La Bohème. Puccini.

Ens rep David Ottone, el seu codirector artístic per a donar-nos algunes pistes de la trajectòria de companyia i de THE ÒPERA LOCOS que veurem en el Palau d’Altea aquest diumenge.

Pregunta: La companyia Yllana con 27 anys de trajectòria ve a Altea per a donar-ho tot.

Resposta: Tenim un publique fidel allí a Alacant. Després de 30 anys tenim moltes coses que oferir. Hem creat i produït 30 espectacles que s’han representat en més de 12.000 ocasiones en 40 països i ha sigut vista por busca de tres milions d’espectadores.

P: Entre els premis destaque Max al Millor Espectacle Infantil por Zoo en 2010.

R: Relativitzem això dels premis: tenim grans i xicotets però personalment competir con altres artista no s’unisc element de motivació encara que serveixen per a ajudar a promocionar. Si no ens ho donen no ens dol.

P: Treballeu con Paramount Comedy (VIACOM) en el desenvolupament i producció de nous formats audiovisuals. Què significa aquest sector en la vostra producció?

R: Continuem indagant en l’audiovisual encara que no siga el nostre fort. La televisió s’unisc espai on descobrir noves coses i així ho intentem.

 P: Gestioneu el Teatre Alfil de Madrid, convertint-ho en un espai de referència dedicat a la comèdia i vau impulsar fa uns anys el Festival Internacional d’Humor de Madrid

R: Comprem aquest teatre fa 13 anys i això ens ha permés obrir les portes a altres companyies com IMPREVIS, LEO BASI, entre moltes altres. Ha sigut un centre importantíssim del Teatre a Espanya. El festival va n aixer perquè participàvem en altres festivals europeus i decidim imitar el modele por ho aprenentatge que suposava est formate, investigant con altres coses que s’estaven fent en tot el món.

P: Magistral i emotiu espectacle creat por Yllana per a gaudi dels espectadores de totes les edats el que veurem aquest diumenge a Altea.

R: S’unisc espectacle per a tots els públics, per a acostar el gènere líric a totes les persones i con THE OPERA LOCOS, la nostra intenció es crear nous afeccionats a l’òpera i aquesta proposada ajuda a fer un recorregut de la història de l’opera con molta poesia.

P: THE OPERA LOCOS combina el millor del repertori líric (els hits) con altres peces populars o estils musicals.

R: Existeix un 20% de girs de música més actual que funcionen com a gags on es proposa també descobrir que la música de hui es basa en la tradició, com li l’òpera, per a la seua creació.

P: L’òpera i l’humor sembla amb vosaltres que es compatible?

R: Sí, en aquest cas, l’obra s’a la cinquanta por cent òpera i humor. Comèdia gestual con l’òpera. Es donen la mane per a fer un espectacle que s’internacional ja que anirem, por exemple, en uns mesos a París.