El prestigiós Màster of Wine anglés Tim Atkin acaba de realitzar un tast i puntuació de Vins Alacant DOP en el canal d’aquesta figura de qualitat i dins de les seues activitats de formació online.

En el tast acurat, didàctica i interessant, s’han catat 6 referències alacantines, seleccionades pel conegut periodista londinenc: 4 negres i -sorprenentment segons la seua opinió i experiència- 2 moscatells que lloa i destaca com a poc habituals i de gran personalitat. En el cas dels negres assenyala l’excepcionalitat de la Monastrell, trencant mites sobre la varietat i fa un minuciós recorregut de la zona. A més, el tastador ha catat prop de 30 referències diferents d’aquesta DOP de la qual destaca la seua expressió mediterrània i vincle.

Donades les circumstàncies de la pandèmia, no ha pogut visitar la zona, però sí ha investigat a fons, parlant personalment amb els cellers Aida i LuisPepe Mendoza Casa Agricola, Finca ColladoEl Sequé y Bodegas Bocopa, assignant-los puntuacions altes als seus vins. Afirma que aquests vins estan vivint un moment emocionant quant a la qualitat i dinamisme dels nous estils. “Quan es puga viatjar, m’encantaria visitar la zona – em fascina,” va dir Atkin.

Tim Atkin és Màster of Wine, periodista premiat, fotògraf, jurat d’incomptables concursos internacionals, amb més de 30 anys d’experiència en el sector i col·labora amb publicacions de referència a tot el món. Especialista en altres zones vitivinícoles d’Espanya, és la primera vegada que cata vins de la zona.

El tast es pot visualitzar en tots els canals de Vins Alacant DOP: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube i en la seua pàgina web, al costat de la creixent secció de formació online que ofereixen: