Ha sigut el responsable rítmic de Paco de Lucía, Manolo Sanlúcar, Diego Carrasco, Camarón, Juan Perro, Llum Casal, Vicente Amigo o Colps Baixos

Dijous que ve 10 de març celebra el seu 40é aniversari damunt dels escenaris, en companyia de músics de la talla de Caramel de Cuba, Manuel Machado, Juan Carlos Aracil o Ramón González “El León”

La nova proposta del Club de Jazz de las Mil Pesetas i la Casa de la Cultura per a dijous que ve 10 de març suposa tot un esdeveniment en la programació cultural de Villena. Encert di Geraldo pujarà a l’escenari de la KAKV en companyia d’una gran banda, per a celebrar quatre dècades ininterrompudes dedicades a la música.

El percussionista, nascut a França, d’origen asturià es fa acompanyar del pianista cubà “Caramelo de Cuba” que ja va visitar la programació de jazz de Villena fa dues temporades; també d’origen cubà és el trompetista Manuel Machado un dels grans instrumentistes de la música llatina en l’actualitat. Completen la banda el flautista granadí Juan Carlos Aracil, el percussionista Ramón González “El León” i el baixista Fernando Illán conegut per formar part de la banda de Rosario Flores i per ser el seu productor durant més de quinze anys.

Tino di Geraldo el percussionista de les estreles

Va nàixer en Tolouse (França) de pares asturians, però tota la seua carrera musical ha transcorregut al nostre país. Va començar tocant en grups de punk com a “Taps Visente” el que no li va impedir començar una gran carrera musical acompanyant a Luís Eduardo Aute i, sobretot, a Pablo Guerrero. Simultàniament va començar a gravar flamenc, primer amb Diego Carrasco i després amb Camarón, Manolo Sanlúcar, El Pele, Vicente Amigo i Pepe Habichuela.

També va formar part en els seus inicis de Cómplices, i després de Rico, el grup de Luz Casal i de Juan Perro. Ha participat en tres enregistraments monumentals: el “Quartet” de Dalt Saiz, diversos discos de Paco de Lucía, i el genial “Vivo” de Golpes Bajos. Ha format part del llegendari grup de Carles Benavent i Jorge Pardo, amb el qual ha actuat en els més importants Festivals de Jazz del món.

A les seues habilitats com a bateria i percussionista, Tino afig el seu domini del baix, la guitarra i els teclats. Aquest mestratge musical es combina amb la seua tremenda capacitat de creació i la seua original concepció del so, l’ambient i l’aire.