El concurs gastronòmic ‘De tapes a Elx’ torna del 21 d’octubre a l’1 de novembre per a oferir els sabors més genuïns de l’hostaleria il·licitana. L’edil de Comerç, Felip Sànchez, i el president de la Federació Gestora de Festejos Populars d’Elx, Fernando Jaén, han presentat la segona edició d’un certamen que, malgrat la pandèmia, en 2020 va obtindre una gran acceptació amb la participació de 18 establiments i “un alt nivell en la qualitat de les tapes presentades”, segons ha valorat el regidor.

Per això, Sánchez augura per a enguany un gran acolliment del concurs entre els hostalers i la ciutadania per la millora de la situació sanitària i la relaxació de les restriccions. A més, tal com ha precisat, la cita tindrà una duració major de set dies “abastant dos caps de setmana, sent una manera per a animar als il·licitans i il·licitanes a gaudir de la creativitat i originalitat en l’ús dels productes que s’aplicaren a cada tapa”.

La iniciativa, que parteix de la Regidoria de Comerç i la Federació Gestora, serveix per a “dinamitzar la restauració i el comerç local”, ha apuntat l’edil, que ha aclarit que, com l’edició passada, cada tapa costarà 2 euros “amb independència d’altres productes que oferisquen els establiments”.

Sánchez i Jaén han manifestat que l’increment del valor dels guardons, així mateix, fomentarà una major participació per part de l’hostaleria local. El premi Regidoria de Comerç, el primer, estarà dotat de 1.000 euros; el segon, de 450; i el tercer, de 250. A més, s’entregarà un especial a la tapa il·licitana, que reconeixerà aquella que combine i empre millor els productes del Camp d’Elx i el qual constarà de 200 euros en espècie. Així mateix, hi haurà dos accèssits de 150 euros, també en espècie.

Per a determinar qui seran els guanyadors, primerament, un jurat professional triarà sis tapes que passaran a l’última fase per a, posteriorment, un altre jurat qualificat, en un espai habilitat per a això el dia 27 d’octubre, observar la preparació de les tapes i degustar-les, triant així als vencedors. Aquesta final es gravarà i emetrà, amén de difondre’s en la web oficial (http://detapesaelx.fiestaselche.es/), les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

Els establiments hostalers interessats a participar han d’inscriure’s des de hui fins al 14 d’octubre en el correu electrònic detapesaelx@fiestaselche.es, aportant dades del local, el nom de la tapa, els seus ingredients i manera de preparació, amb una foto de qualitat i altres dades d’interés –xarxes socials, etc.–, ja que es publicaran en la pàgina del concurs.