Torna ‘Elx Go!’ al CCCE L’Escorxador, el Saló del Manga, dels Videojocs i de la Cultura Alternativa en la seua segona edició. L’edil de Joventut, Marga Antón, ha l’activitat que es desenvoluparà, amb totes les mesures higienicosanitàries pertinents, el 26 i 27 de febrer en zones interiors i exteriors del recinte cultural.

Segons ha explicat la responsable municipal, qui ha recordat que l’esdeveniment –la primera edició del qual es va celebrar l’any passat “sobre la base de les sol·licituds dels joves a la Regidoria, en ser una cosa que els entusiasma”–, combinarà una sèrie de tallers i activitats que dividiran L’Escorxador en diverses zones, com la comercial, l’artesanal, la gamer, la de soft-*combat o la dedicada a tallers i a conferències.

En aquest últim apartat ha incidit la titular de Joventut, donades les ponències de, entre altres persones destacades del món, dels actors de doblatge Pablo Domínguez (actual veu de Goku), Javier Balas (la veu clàssica de Naruto), Lucía i Álvaro Balas (‘Pequeñas Coincidencias’ i principals representants del doblatge infantil a Espanya); youtubers com Escardi –amb més de 2,5 milions de subscriptors–, Jackwise Clown, The Guarrior, La Tribu de Wakanda, o La Botella de Kandor; especialistes com Javier Olivares –en Superman i univers DC– o l’il·licità Valentín Álvarez –en televisió coreana–; de podcasts com a Univers Saint Seiya –el més important dels Cavallers del Zodíac en espanyol del món– o Thanos Tenia Raó (que gravarà dues dels seus programes en directe). La popular cosplayer madrilenya Jillstyler, el musicòleg Llatzer o els encarregats del Museu del Videojoc Vintage, del principal museu del videojoc antic del país, també tindran presència en l’esdeveniment.

Així mateix, enguany ‘Elx Go!’ comptarà amb una exposició itinerant d’Harry Potter i una mostra del marxandatge mes inusual del món de Disney, amén de recuperar activitats que van triomfar en l’última edició com la ludoteca, els tornejos en videoconsoles d’última generació, el cosplay, el concurs de k-pop o i l’exhibició de ninjitsu.

Els horaris de cada torn per a poder entrar al recinte, tant de dissabte com de diumenge són al matí de 10.00 a 15.00 hores i un torn de vesprada de 16.00 a 21.00 hores. Amb una hora de descans entre torn i torn. Les entrades, amb un cost de 4 euros, estan a la venda anticipada a les botigues d’Elx, Kinton i Homelands amb una part disponible per a venda en taquilla el mateix dia de l’esdeveniment, abans i durant la celebració de cada torn.

“Són moltes activitats i ponents els que amb les seues xarrades il·lustraran el moviment del manga; estic segura que als nostres joves els encantarà aquest Saló, que va ser creat l’any passat”, ha manifestat Antón, qui ha convidat a la joventut del municipi “a gaudir de la programació que els hem preparat”.