La Fira d’Artesania de l’Alfàs del Pi torna com cada estiu a la platja Racó de l’Albir amb un total de 24 llocs instal·lats en els quals trobar tot tipus de productes artesanals. El seu objectiu és la promoció de l’artesania autòctona entre el públic, reivindicant la seua qualitat i la seua exclusivitat.
En aquesta fira són presents diferents oficis, com la joieria, la bijuteria, la ceràmica, el tèxtil o la fusta, entre altres. A més, totes les persones que exposen són professionals acreditats amb el document de qualificació artesana i esmenten si els seus productes són d’elaboració pròpia.
Hi ha articles de tota mena: bijuteria i joieria, bosses i complements, artesania en cuir, caixes de fusta, pots decorats, ninots de drap i marionetes, veles, trenes de fil, tatuatges en henna, atrapasueños, decoració de pedres de platja… “Un ampli ventall de productes realitzats en la seua majoria per artesans de la comarca que no es troben en els comerços tradicionals”, ha subratllat el regidor de responsable de l’àrea de Mercats ambulants a l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, Óscar Pérez.
L’edil ha destacat que, més enllà dels llocs, “també hi haurà tallers demostratius de tècniques i oficis artesanals, amb els quals els assistents podran conéixer de primera mà el món de l’artesania”.
La Fira romandrà oberta en primera línia de platja de dilluns a diumenge, en horari de sis de la vesprada a una de la matinada, fins al pròxim 4 de setembre. D’aquesta manera es dona per iniciada la temporada estival a la platja Racó de l’Albir, convertint-se la Fira d’Artesania en un punt de parada obligada per a residents i turistes.