Elx Cultura reprèn la programació de La Llotja amb la Nit Sabinera, continua La Mostra de Teatre en el Gran Teatre i, a més, filmoteca, activitats culturals, música als barris i pedanies i exposicions.

Aquesta setmana continua la XXIII Mostra de Teatre Dama d´Elx en el Gran Teatre. Les funcions seran a les 21.00 hores i amb entrada gratuïta i taquilla invertida, de manera que, els assistents a la representació, una vegada celebrada aquesta, puguin dipositar una donació de caràcter voluntari en una urna en el hall del Gran Teatre. La programació de la Mostra per a aquesta setmana comença el dilluns amb Alorcadas, de Galapizarte, el dimarts, es representa Los excluidos, de la Taràntula, el dimecres, Siete Gritos en el mar, de Teatre en Construcció, el dijous, Los Pelópidas, d’Associació Històric Artística Pobladors d’Elx i el divendres, To er món pal teatre de Taintantos Teatre. La Mostra conclou el dissabte amb un Acte de Clausura on es representarà l’obra Frida, trazos de un mar interior, de Al Cubo Escena, les entrades per a la clausura tenen un preu de 5 euros i estan a la venda en instanticket o en la taquilla del Gran Teatre.

La programació d’Elx Cultura prossegueix a la Sala Cultural La Llotja, que aquest dissabte comença la seva programació oficial, a les 21.30, amb La nit sabinera, una nit màgica en la qual Pancho Varona, Mara Fangs i Antonio García de Diego, músics, compositors i artistes, fan que el públic s’impliqui i que canti les cançons de Savina que tots ens sabem de memòria. Una nit per passar-ho bé, una nit diferent, nova i molt especial, per escoltar d’una altra manera les cançons sabineras. Les entrades anticipades, amb un preu de 19,80 euros, es poden adquirir en Ticketea. El dia del concert es podran comprar en taquilla per 22 euros.

Als cinemes Odèon continua la filmoteca aquesta setmana, des del dimecres fins a diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.30, 20.00 i 22.30) amb la projecció de la dona que sabia llegir. La pel·lícula narra com Violette està en edat de casar-se quan, en 1852, el seu poble és brutalment privat de tots els seus homes després de la repressió ordenada per Napoleó III. Les dones passen mesos en aïllament total. Desesperades per veure als seus homes de nou, fan un jurament: si un home ve, serà per a totes. La vida ha de continuar en el ventre de totes i cadascuna d’elles. La pel·lícula tindrà una passada especial per acudir amb bebès, el dijous a les 17.30, i dues passades en versió original subtitulada al castellà, el dijous a les 20.00 i 22.30.

D’altra banda, aquesta setmana comença a la sala d’exposicions temporals del MAHE el cicle d’Activitats culturals «Arqueologia i societat» amb entrada gratuïta. El dimarts 25, a les 18.30, tindrà lloc la presentació del llibre La Dama d’Elx. On, quan i per què, de Carmen Aranegui Gascó i el dijous 27, a les 19.45, Raimon Graells I Fabregat presenta el seu llibre Corazas helenísticas decoradas. Opla kala, los «Siris Bronzes»i el seu context.

La programació d’entrada gratuïta continua als barris i pedanies aquesta setmana inclou l’actuació musical de Kilombo Kilombé a la Plaça de l’Església de la Marina, el diumenge, a les 13.00.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, fins al 9 de desembre, es pot visitar “Els misteris assumpcionistes d’Elx, València i Castelló”, a la sala d’exposicions temporals del MAHE, de dilluns a dissabte de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 els diumenges i festius. A més, fins al 14 d’octubre, es pot visitar a la sala de l’Ordre Tercera (al costat de l’Església de San José) la mostra “Un mar de dades”, de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 els diumenges i festius. En aquest mateix horari, en sala d’exposicions de l’Antiga llotja medieval, es troba la mostra “Pintemos nuestros recuerdos”. D’altra banda, fins al 14 d’octubre, a la sala Lanart de L’Escorxador, es pot visitar la mostra, “Amnesis: passat vs present”, de 17.00 a 20.00 de dilluns a divendres, d’11.00 a 14.00