La regidora de cultura, Marga Antón, i el director del centre, José Luis Mas, han presentat la nova programació de maig a agost 2021 del Centre de Cultura Contemporània L’Escorxador.
Donarà principi aquest cap de setmana amb la versió de ‘Taintantos’ del clàssic de Ibsen ‘Casa de nines”’ i finalitza el 7 d’agost amb el concert de Rigoberta Bandini. La programació recull totes les disciplines artístiques destacant la música i el cinema que tindran lloc en les ‘Nits d’estiu’.
Antón ha destacat que “la capacitat de la terrassa de L’Escorxador passa de 160 a 300 localitats donada la demanda i el canvi de les restriccions”. També la volta del Cicle ‘Cinema d’Estiu’ que, enguany, es bolca cap a una temàtica més familiar i amb pel·lícules clàssiques com ‘Gremlins’, ‘A la recerca de l’Arca perduda’, ‘Jumanji’ o el clàssic d’animació ‘Akira’. Quant als concerts, les nits de ‘Nits d’estiu’ reuniran els artistes musicals més rellevants del panorama nacional com Soleá Morente, Delaporte, Rigoberta Bandini o Califat 3×4, així com Confeti d’Odi o les alcoianes Jùlia.
També es reprenen les activitats d’estiu per a xiquets i xiquetes com ‘Dansa per a tots Júnior’ o ‘Art amb molt de conte’.
Igualment, s’ha anunciat que el 12 de juny se celebrarà el pregó del Festival LGTBI+ Diversa 2021 amb el concert de l’artista xilena Javiera Mena.
L’edil també ha destacat el reforç de la programació familiar, així com la formació artística, que en l’estiu es duu a terme en el contenidor ‘Estiu dels arts’ amb ‘ARTprende’ de la Regidoria de Joventut, així com el taller ‘La persistència de la memòria’ a càrrec de Paco Macià de la Companyia Ferroviària.
Quant a les exposicions, tindran lloc l’exposició de l’artista del grafiti Roice183 i Arrels de la il·licitana Patricia Carrión que es va suspendre el mes de gener.
Per part seua, José Luis Mas, ha indicat que “el 52% de la programació total és creada per dones a més de l’aposta per artistes joves, pioners i emergents”.
Quant a les activitats suspeses per les restriccions dels mesos de gener i febrer Mes ha assegurat que es reprén el 100% d’aquestes ja que no van poder fer-se durant aqueix període. Quant a la nova programació de la terrassa ha afegit que enguany totes les entrades dels concerts de ‘Nit d’Estiu’ i les invitacions per a ‘Cinema d’estiu’ eixiran el dilluns 31 de maig a les 14.00 hores a través de instanticket, la taquilla del Gran Teatre i una hora abans de cada activitat en la taquilla del Escorxador.
Dansa València
També s’ha recalcat que el CCCE L’Escorxador va ser present la setmana passada en ‘Dansa València’ exposant el seu projecte de residències artístiques al costat de les companyies residents OtraDanza i Danseu-vós. El centre es va convertir en una referència autonòmica en la gestió de residències artístiques. Les sol·licituds de residència s’han incrementat un 40% i es preveu que entren L’Escorxador el mes de setembre 6 noves companyies de la província a produir els seus espectacles a les Sales del Centre.
Les activitats realitzades de gener a abril han tingut una ocupació del 80%, mentre que els tallers formatius dirigits a xiquets i xiquetes, joves i professionals de les arts han tingut una ocupació del 100%.
L’ Escorxador continua millorant les instal·lacions, el mes de febrer es va obrir de nou la Sala Escèniques 3 (residència artística de OtraDanza) amb el sòl de linòleum i la cambra d’aire totalment renovades. Quant a l’Oficina dels Artistes, una vegada realitzades les obres i millores de l’espai s’està procedint a dotar-lo de material i mobiliari per a procedir a la seua obertura en els pròxims mesos.