Amb l’inici de curs, les regidories de Turisme d’Elda, Petrer i Monòver reprenen la ruta turística “Del Vinalopó a l’exili”, que realitza un recorregut pels llocs més emblemàtics dels últims dies de la II República dels tres municipis.

Tal com ha indicat Lorena Pedrero, edil de Turisme d’Elda, “aquesta ruta es realitza el primer diumenge de cada mes, i des de febrer, en aquestes cinc edicions que hem realitzat ja, s’han rebut més de 150 visitants”. Un èxit que, esperen, es continue repetint en aquestes noves edicions.
Per aqueix motiu, les visites es reprenen diumenge que ve 1 de setembre, no solament amb rutes guiades, sinó també teatralitzades pels tres municipis, una visita que inclou, a més, transport, esmorzar i menjar.
Tal com ha explicat David Morcillo, regidor de Turisme de Petrer, “la ruta comença a Petrer a les 9 del matí, des d’on es visitarà llocs clau durant la contesa com el refugi antiaeri”. Des de Petrer, els visitants es dirigiran a Elda “on es visitarà la vara de comandament del President Azaña o el Casino Eldense”, ha detallat Pedrero. Finalment, els visitants es dirigiran a Monòver on podran descobrir, entre altres espais, l’Aeròdrom des d’on el Govern de la II República va partir a l’exili.
Els interessats han d’inscriure’s o bé a través de AMFI en el correu electrònic ruta@amfi.es o en el telèfon 966 981 754, també en Tourist Infod’Elda (966 980 300), de Petrer (966 989 401) i de Monòver (671 283 027) i en la web www.delvinalopoalexilio.com.