Torna l’Emoció amb 12 Nits de Pel·lícula a La Nucia. El cinema sota les estreles, a l’aire lliure, serà protagonista durant dotze nits en el Auditori dels Nits i en la Plaça del Sol. 11 pel·lícules i una nit de curts, la cinquena edició de la Nit Més Curta, en dotze nits per a delectar a totes les edats, especialment al públic familiar.

Cinema Familiar Estival que, després de no haver-se pogut celebrar en l’estiu de 2020 per la pandèmia, torna a La Nucia promogut per la Regidoria de Cultura. Cinema per a les famílies durant set dijous seguits en el Auditori dels Nits i altres cinc nits, que seran dos dimarts de juliol i tres d’agost, en la Plaça del Sol. Totes les projeccions seran gratuïtes.

Aquest cicle estiuenc es tancarà amb La Nit Més Curta el dijous 26 d’agost en el Auditori dels Nits, amb els millors curts espanyols per a públic familiar. És la cinquena edició de la Nit Més Curta, una iniciativa del Auditori de la Mediterrània i CortoEspaña. Una sessió especial de curtmetratges que forma part de les activitats del Festival de Curts de La Nucia, festival que celebrarà la huitena edició al novembre de 2021, tornant a les projeccions amb públic presencial després d’haver sigut totalment en línia o digital la setena edició.

En les nits del Cinema Familiar Estival es projectaran pel·lícules de producció variada, dels Estats Units, d’Espanya i de França. Entre les espanyoles es projectarà Tadeo Jones 2. El secret del rei Mides un dels grans èxits de l’animació espanyola, és la pel·lícula espanyola d’animació més taquillera de la història. Serà la que obrirà el Cinema Familiar Estival de La Nucia, el dijous 15 de juliol, a les deu de la nit, en el Auditori dels Nits.

Entre les pel·lícules nord-americanes d’enguany s’ha inclòs Retorn al futur, la mítica pel·lícula, convertida en un clàssic i en una pel·lícula de culte, va ser produïda per Steven Spielberg, amb el seu toc personal, i va ser dirigida per un altre prestigiós director, Robert Zemeckis, en 1985, amb Michael J. Fox de protagonista. Va rebre un Oscar als Efectes Especials en 1986 i s’ha convertit en una de les millors pel·lícules de cinema fantàstic de la història del cinema.

Les nits de Cinema Familiar Estival a La Nucia arrancaran en la Plaça del Sol, on ja es van fer projeccions en 2019, amb Malèfica protagonitzada per Angelina Jolie, el dimarts 20 de juliol, a les deu de la nit.

Es projectaran altres títols cinematogràfics en el Auditori dels Nits i en la Plaça del Sol com la comèdia espanyola El millor estiu de la meua vida, dirigida per Dani de l’Ordre, amb Leo Harlem, Maggie Civantos, Arturo Valls, entre altres; també les pel·lícules d’animació, Onward, Els Croods, El Rei León o Scooby I una altra pel·lícula d’animació francesa: Terra Willy: Planeta desconegut.

Les projeccions acabaran en la Plaça del Sol el 24 d’agost amb la comèdia espanyola, dirigida i protagonitzada per Santiago Segura, Pare no hi ha més que un i en el Auditori dels Nits l’última nit de cinema estiuenc, serà el 26 d’agost amb la ja esmentada La Nit Més Curta amb una selecció de curts.

Programa

Dijous 15 de juliol. 22.00 hores. Auditori dels Nits.

Tadeo Jones 2. El Secret del Rei Mides

Duración: 81 minuts. Espanya.

Gènere: Animació. Aventures. Comèdia.

Direcció: Enrique Gato, David Alonso. Guió: Jordi Gasull, Neil Landau, Javier Barreira, Paco Sáez.

Sinopsi: Nova aventura de Tadeo Jones, després del gran èxit de la primera, tota una revelació al cinema d’animació espanyol. En aquesta ocasió Tadeo Jones viatja a Las Vegas on l’arqueòloga Sara Lavroff presentarà el seu descobriment. Sara serà segrestada i Tadeo haurà de recórrer el món per a salvar-la. Premi Goya a la Millor pel·lícula d’animació, entre altres premis. És la pel·lícula d’animació espanyola més taquillera de la història.

Dimarts 20 de juliol. 22.00 hores. Plaza del Sol.

Malèfica (Maleficent)

Duració: 97 minuts. els Estats Units.

Gènere: Fantàstic. Aventures.

DIrecció: Robert Stromberg. Intèrprets: Angelina Jolie, Ela doble Fanning, Juno Temple, Sharito Copley, Kenneth Cranham, Lesley Manville, Imelda Staunton.

Història de Malèfica, una fada amb un cor pur que patirà les conseqüències d’un malefici, una maledicció que li endurirà el cor i el deixarà com una pedra. L’afable regne protegit per la fada patirà una invasió mentre Malèfica pateix la maledicció. Aquesta pel·lícula va tindre diverses nominacions a diferents premis en 2014. La crítica va dir que “aquesta pel·lícula és una obra d’encantament fosc, amb un disseny exquisit i repleta d’absorbents emocions”, The Hollywood Reporter, Sheri Confronten.

Dijous 22 de juliol. 22.00 hores. Auditori dels Nits.

Retorn al futur (Back to the Future)

Duració: 116 minuts. els Estats Units.

Gènere: Ciència-ficció. Comèdia. Aventures. Pel·lícula de culte.

Direcció: Robert Zemeckis. Guió: Robert Zemeckis, Bob Gale.

Intèrprets: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Llija Thompson, Thomas F. Wilson, Crispin Glover. Producció: Steven Spielberg.

Les aventures de Doc, adolescent, i Marty, científic inventor d’un automòbil amb el qual viatjar en el temps. Una de les pel·lícules més benvolgudes i taquilleres de la història del cinema. Elogiada i reposada una vegada i una altra. No hi ha dia que no es recorde a aquesta gran pel·lícula en les xarxes socials. Va ser estrenada en 1985 i com a curiositat cal dir que va ser rebutjada unes catorze vegades en diversos estudis de cinema abans de poder ser produïda i filmada. És divertida, original i emocionant. Oscar als millors efectes especials en 1986.

Dimarts 27 de juliol. 22.00 hores. Plaza del Sol.

Els Croods (The Croods)

Duració: 98 minuts. els Estats Units.

Gènere: Animació. Aventures. Comèdia.

Direcció: Chris Sanders, Kirk DeMicco Animació, aventures, comèdia.

Guió: John Cleese, Kirk DeMicco, Chris Sanders.

Sinopsi: Divertida comèdia d’aventures prehistòriques. Ens porta al món de les cavernes. Un terratrémol destruirà l’entorn on viu Grug amb la seua família i els obligarà a emigrar i buscar un altre lloc per a viure. En el seu viatge descobriran un món tan fascinant com desconegut i coneixeran a un nòmada que els sorprendrà.

Dijous 29 de juliol. 22.00 hores. Auditori dels Nits.

Onward

Duració: 102 minuts. els Estats Units.

Gènere: Animació. Aventures. Fantasia. Emocions.

DIrecció: Donen Scanlon. Guió: Donen Scanlon, Jason Headley, Keith Bunin.

Sinopsi: És una pel·lícula tendra que va directa a les emocions dels espectadors mentre els protagonistes, dos joves germans elfos, Ian i Barley, viuen una gran aventura per a reviure al seu pare que va morir quan Ian encara no havia nascut i Barley era molt xicotet. Hi ha màgia, fantasia, humor i grans aspiracions per a ser sincers i valents. Plena de tendresa. Va estar nominada a nombrosos premis.

Dimarts 3 d’agost. 22.00 hores. Plaza del Sol.

Capità Amèrica. Civil War (Captain America. Civil War)

Duració: 147 minuts. els Estats Units.

Gènere: Fantàstic. Acció. Thriller.

Adreça: Anthony Russo, Joe Russo.

Intèrprets: Chris Evans, Robert Downey Jr., Sebastian Stan, Scarlett Johansson, Anthony Mackie, Daniel Brühl, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, William Hurt.

Sinopsi: Tercer lliurament de la saga Capità Amèrica nascuda en el món del còmic de Marvel. Els Venjadors estan enfrontats en aquesta ocasió. Capità Amèrica i Iron Man, grans amics, es converteixen en enemics, mentre sorgeixen nous vilans i noves amenaces per a la humanitat. La crítica l’ha considerada una de les grans aportacions cinematogràfiques de Marvel.

Dijous 5 d’agost. 22.00 hores. Auditori dels Nits.

El millor estiu de la meua vida.

Duració: 90 minuts. Espanya.

Gènere: Comèdia familiar.

Adreça: Dani de l’Ordre. Guió: Daniel Castro, Marta Suárez, Olatz Rierol, Dani de l’Ordre.

Repartiment: Leo Harlem, Toni Acosta, Maggie Civantos, Jordi Sánchez, Isabel Ordaz, Stephanie Gil, Arturo Valls, Alejandro Serrano, Antonio Dechent, Berto Romero, Silvia Abril.

Sinopsi: Nico, 9 anys, aprova totes les assignatures amb excel·lents i espera que el seu pare complisca la promesa de portar-li de vacances. Faena, el pare, travessa un moment terrible, amb grans deutes i sense treball estable, la qual cosa provoca una crisi de parella.

Finalment portarà al seu fill de vacances per a viure una aventura d’estiu. Comèdia que combina humor i emocions sense deixar d’entretindre.

Dimarts 10 d’agost. 22.00 hores. Plaza del Sol.

Scooby! (Scoob!)

Duració: 93 minuts. els Estats Units.

Gènere: Animació, comèdia, intriga.

Adreça: Tony Cervone. Guió: Kelly Fremon.

Sinopsi: Nova aventura de Scooby, el simpàtic gos, i la seua colla de joves amics. Misteris entretinguts per a públic familiar. Per a nous espectadors i per als nostàlgics que recorden la sèrie de dibuixos animats. En aquesta aventura hauran d’impedir els perills que pot suposar l’alliberament del gos fantasma Cèrber. De nou Scooby demostrarà les seues facultats i que té un gran destí.

Dijous 12 d’agost. 22.00 hores. Auditori dels Nits.

El Rei León (The Lion King)

Duració: 118 minuts. els Estats Units.

Gènere: Animació. Aventures. Drama. Musical.

Adreça: Jon Favreau. Guió: Jeff Nathanson. Història: Brenda Chapman.

Sinopsi: El cadell de lleó Simba, després de la mort per assassinat del seu pare, ha de fugir per a evitar ser assassinat també, així s’enfrontarà a nous perills amb valentia i aprendrà a ser digne descendent del seu pare i recuperar el seu tron. Jon Favreau, director d’aquesta gran producció, s’enfronta a la difícil tasca de fer 25 anys després una nova versió de “El Rei León”, la producció d’animació de 1994, convertida en mítica. Nominada a diferents premis, Oscar, Globus d’Or i altres.

Dijous 19 d’agost. 22.00 hores. Auditori dels Nits.

Terra Willy: Planeta desconegut (Terra Willy: Planète inconnue)

Duració: 90 minuts. França.

Gènere: Animació. Ciència-ficció. Aventures. Amistat.

Adreça: Eric Tosti. Guió: David Alaux, Eric Tosti, Jean-François Tosti.

Sinopsi: Willy, un xiquet en viatge espacial amb els seus pares, salva la seua vida gràcies a una càpsula de supervivència després d’un accident amb asteroides de la nau. Sense saber on estaran els seus pares, amb els quals ha perdut contacte, aterra en un planeta desconegut. Tindrà l’ajuda de Buck, un robot molt especial que li salvarà dels nous perills mentre espera un rescat. La crítica l’ha elogiada, “una vertadera gaudida per a veure amb xiquets”.

Dimarts 24 d’agost. 22.00 hores. Plaza del Sol.

Pare no hi ha més que un

Duració: 96 minuts. Espanya.

Gènere: Comèdia. Familiar.

Adreça: Santiago Segura. Guió: Marta González de Vega, Santiago Segura. Història original: Mariano Vera.

Intèrprets: Santiago Segura, Toni Acosta, Silvia Abril, Leo Harlem, Lluna Fulgencio, Carlos González Morollón, Calma Segura, Sirena Segura, Martina D’Antiochia, Anabel Alonso, Pepa Charro, Wendy Ramos, Fernando Gil,

Sinopsi: Javier sabrà el que no ha sabut fins ara, què és haver d’ocupar-se dels seus cinc fills, de quatre a dotze anys, mentre la seua parella i esposa inicia un viatge deixant-li al capdavant dels cinc fills de la seua cura. Santiago Segura que dirigeix i protagonitza aquesta comèdia familiar manté el registre simpàtic de l’anterior pel·lícula “Sense embuts”, lluny de l’humor salvatge i dramàtic de la saga Torrent.

Dijous 26 d’agost. 22.00 hores. Auditori dels Nits.

La nit més curta

Duració: Una hora aproximadament.

Gènere: Infantil, familiar, comèdia i altres.

Diversos directors i una llarga llista d’intèrprets.

Cinquena edició de la nit més curta amb els millors curts d’Espanya de cinema familiar i infantil seleccionats amb la col·laboració de CortoEspaña.

Nit màgica de cinema. Curts a la llum de les estreles. La nit més curta forma part de la col·laboració artística establida entre CortoEspaña, Auditori de la Mediterrània i la Regidoria de Cultura de La Nucia. Coproduccions cinematogràfiques espanyoles, originals, aplaudides i elogiades. En l’estiu de 2016 es va celebrar per primera vegada a l’aire lliure La nit més curta en la Plaça dels Músics. Els projectes artístics amb CortoEspaña continuaran amb el VIII Festival de Curts La Nucia la pròxima tardor, 5 i 6 de novembre, en el Auditori de la Mediterrània.