Un any més, els carrers del barri antic de l’Alfàs del Pi serveixen d’escenari per a l’exposició ‘Balconades de Cinema’, una mostra retrospectiva dels 34 anys del Festival que pot visitar-se fins a mitjan mes als carrers del barri antic. L’alcalde, Vicente Arques, va visitar ahir a la vesprada l’exposició al costat de diversos regidors de la corporació municipal i representants de col·lectius culturals.
El 34 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi se celebrarà del 2 al 10 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. En la gala inaugural, que tindrà lloc aquest dissabte, es retrà homenatge a la guionista i directora de cinema Ángeles González-Sinde, a l’actor, director, guionista i productor espanyol Santiago Segura i al productor i distribuïdor cinematogràfic Enrique Cerezo.
Després de 34 edicions, el Festival ha aconseguit reunir en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional, homenatjant amb el lliurament del Faro de Plata a més de 70 personalitats del món del cinema. Alguns d’aqueixos moments captats per les cambres són els que es recullen en l’exposició ‘Balconades de Cinema’.
El 34 Festival de Cinema de l’Alfàs comptarà amb les següents seccions: ‘Cinema en Versió Original’, ‘Cinema dirigit per Dones’, ‘Cinema en la Vila Romana’, ‘Cinema al carrer’, ‘Curts a Concurs’, ‘Curts Valencians’, ‘Curts fora de concurs’. Es projectaran prop de 40 pel·lícules i al voltant de mig centenar de curts.
La programació d’activitats paral·leles inclou des de concerts de música a trobades de cinema, exposicions, projeccions especials, cursos de formació o presentacions de llibres.
El Festival de Cinema de l’Alfàs té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Enguany s’han seleccionat 23 curts, d’entre els 921 presentats, per a competir en la Secció Oficial.
A més, s’ha augmentat la quantia dels premis fins a 8.000 euros en incorporar enguany un nou guardó amb dotació econòmica destinat a produccions realitzades íntegrament en la Comunitat Valenciana. El Festival concedeix un primer premi, dotat amb 4.000 euros i Faro de Plata, un segon premi de 2.000 euros i un tercer premi de 1.000 euros.
El premi al Millor Curtmetratge dirigit per Dones, que s’entrega en col·laboració amb les associacions Petjades de Dona i CIM, porta aparellada una dotació econòmica de 500 euros, igual que el premi al Millor Curtmetratge Valencià, de recent creació.