Després de la suspensió de la convocatòria de l’any 2020 a causa de la pandèmia de COVID, la Fundació José María Soler torna a convocar els seus Premis d’Investigació i Iniciació a la Investigació per a aquest any 2021.

La Modalitat d’Arqueologia tornarà a portar els únics premis d’investigació de tota la província d’Alacant en aquesta disciplina gràcies als quals s’amplia el llegat deixat pel prestigiós arqueòleg José María Soler entorn de l’enclavament de Villena i tota la conca mediterrània.

El premi de la modalitat Científica i Humanística obri el ventall d’investigacions a totes aquelles relacionades amb diferents àmbits científics i humanístics com a medi ambient, història, música, literatura…, a Villena i poblacions del seu entorn. El premi en totes dues categories serà l’edició del treball premiat, el lliurament de 50 exemplars als autors o autores de la mateixa i diploma acreditatiu.

La Fundació José María Soler té entre els seus principals objectius promoure treballs de recerca, estudis i manifestacions culturals encaminades al coneixement de la ciutat de Villena, poblacions del seu entorn, així com de tot l’Arc Mediterrani.

Aquesta convocatòria es complementa amb els Premis d’Iniciació a la Investigació, els quals busquen promoure entre el públic més jove la passió investigadora i la difusió del saber. Existeixen tres categories per edats que van dividides en l’alumnat de 1r i 2n d’ESO; 3r 4t d’ESO i Cicles Formatius de Grau Mitjà i finalment alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior. Els premis per a cada modalitat són de 400, 450 i 500 euros respectivament, a més d’un diploma acreditatiu.

Des de la Fundació José María Soler i l’Ajuntament de Villena es convida a la població investigadora a aprofitar les temporades d’estada en la llar per a desenvolupar noves línies d’investigació en els diferents camps del saber.