Amb la realització de les tretze Jornades Gastronòmiques la Regidoria de Turisme, al capdavant de Sra. Inmaculada Pérez Juan, vol continuar potenciant i fent costat al sector turístic i complir amb el projecte de Mutxamel Gastronòmic com a mesura de dinamització del turisme gastronòmic, promoció dels productes típics en el municipi i suport als establiments que s’han adherit a aquesta campanya. Des d’ací volem donar les gràcies a tots els establiments que s’han sumat a aquesta campanya per a continuar liderant Mutxamel com a destinació turística gastronòmica.

En aquesta edició s’ha volgut destacar la tomaca “Mutxamel” comptant amb la col·laboració de la Regidoria d’Agricultura com a impulsora de la marca de qualitat de tomaca “Mutxamel”, que està a punt de finalitzar els tràmits de la seua declaració en la Conselleria d’Agricultura. La tomaca “Mutxamel” és un producte típic de l’horta alacantina. Un aliment que podem trobar en el nostre comerç local. Pel que es proporcionarà als establiments participants un llistat de proveïdors del municipi perquè puguen proveir-se durant aquestes dates. Consumir productes locals és apostar per la sostenibilitat ja que és un consum més respectuós amb el medi ambient, reduint al mínim les emissions de transport i es fa costat a l’economia local. Entre les característiques més típiques de la tomaca “Mutxamel” destaquen els tons verds i vermellosos, la seua pell fina i delicada, la seua polpa carnosa i el seu sabor melós.

Referent als resultats de la campanya del 2020 ressaltar que es va ampliar la campanya a dos caps de setmana, mantenint-se aquesta ampliació en aquesta edició. Donades les restriccions per la Covid-19 d’aforament del 50% en el local i un número màxim de 6 persones per comensals va haver-hi un descens respecte al 2019 del 46% menys de comensals, sent el total de 641 comensals (l’any 2019 van ser 1192 clients), tenint en compte les restriccions del 50% d’aforament el resultat va ser positiu. Tots els participants van mostrar la seua satisfacció per aquesta mena de campanya gastronòmica i la majoria han tornat a repetir en aquesta edició.

Cal tindre en compte que en aquesta edició la normativa indica un màxim de 10 comensals per taula en interiors i el 100% de l’aforament de l’establiment

Des de la Regidoria de turisme es vol continuar posicionant el municipi de Mutxamel com a destí gastronòmic d’interior, potenciant i impulsant els establiments de restauració del municipi i donar a conéixer els productes gastronòmics propis de l’horta mutxamelera potenciant l’ús de la tomaca “Mutxamel” així com la idiosincràsia de cada establiment.

Els establiments turístics interessats a participar en l’edició 2021 són 9 restaurants:

1. Ripmar

2. Cerveceria Mutxamel

3. Els Tapes de la Iaia

4. Fonda Ino

5. Bar de Tapes Brisa

6. Bar Restaurant Molimar I

7. Bar Restaurant Molimar II

8. Ca Pinte

9. Rte Bonalba Golf

També s’entregaran als establiments participants cartells amb el codi QR perquè puguen exhibir-los en l’establiment i cada client puga descarregar-li’l en el seu mòbil. Es realitzarà una campanya de promoció en els mitjans de comunicació així com en les Xarxes Socials de Mutxamel Turisme a través de Facebook i Instagram i en els mitjans de comunicació

Serà necessària la reserva prèvia en tots els establiments per a garantir el control d’aforament i així prestar un millor servei. Així com obligatòria la desinfecció de les mans del client a l’entrada a l’establiment i l’ús de màscara quan no s’estiga consumint, tal com indique la normativa en vigor durant les dates de realització de les Jornades.

Us esperem del 19 al 28 de novembre a Mutxamel, a més podeu gaudir d’una gran varietat d’activitats com les visites teatralitzades, visita guiada amb tren, rutes de senderisme i la X edició del Cicle de música, així que no pots desaprofitar aquesta oportunitat que et brindem per a conéixer Mutxamel en totes les seues facetes.