Durant els pròxims tres dissabtes hi haurà unes rutes dutes a terme amb l’alumnat que ha participat en el taller d’ocupació, programa concedit pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació «LABORA» a l’Ajuntament d’Alcoi, anomenat “Turisme de naturalesa: Birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d’Alcoi” comprés en l’especialitat de “Promoció Turística Local i Informació al Visitant (HOTI0108)” tractant-se d’un certificat de Professionalitat de Nivell 3 i amb una subvenció de 232.054,80 €. El taller és susceptible de cofinançament pel Fons Social Europeu (FSE).

Les persones participants en el taller actuaran com a guia en dues rutes cada dissabte, concretament, el dia 19 en la ruta del Puig i la del Barranc del Cint; el dia 26, Barranc del Cint i Font Roja-Menejador, acabant el 3 d’octubre amb Cervantes – Racó de Sant Bonaventura i Font Roja- Barranc de l’Infern. Estan limitades a 15 persones i per a inscriure’s cal enviar un correu electrònic a turismenaturalcoi@gmail.com.

“Aquestes rutes són molt interessants i compleixen diversos objectius, d’una banda donen a conéixer el nostre tan ric entorn natural i patrimoni històric i arqueològic, a més serveixen perquè les persones que han participat en el taller adquirisquen també la pràctica necessària per a dur a terme, de la millor manera possible, tot l’aprés i finalment, com hem vist en les dades de les anteriors rutes, gràcies a la seua realització han visitat la ciutat gent d’altres municipis. Visitants que, una vegada finalitzades les excursions, pot quedar-se a menjar i d’aquesta manera afavorir també l’economia alcoiana”, explica el regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda.

Recordem que durant el passat estiu l’alumnat d’aquest taller ha fet treball pràctic actuant com a guia en un total d’11 rutes per diversos paratges naturals, en les quals van participar un total de 158 assistents. Cal assenyalar que les visites previstes per a l’últim cap de setmana es van suspendre per les altes temperatures.

En concret en la ruta Via Verda- El Puig dels dies 4 de juliol i 18 de juliol, van assistir un total de 26 persones, 9 persones el dia 4 i 17 persones el dia 18. La majoria procedien d’Alcoi, però també va vindre gent d’Aspe, Benidorm, Xàbia, Polònia i Bulgària (establides a Alcoi). L’edat mitjana dels assistents oscil·la entre 35 i 50 anys, encara que també trobem xiquets de 6 a 10 anys.

La ruta del 4 de juliol de Cervantes- Racó de Sant Bonaventura va tindre 16 participants amb edats compreses entre 25 i 35 anys, majoritàriament la procedència va ser d’Alcoi, seguida d’Aspe, Elx, Sant Vicent del Raspeig i Xàtiva. D’altra banda el 25 de Juliol, van tindre 14 participants amb un rang d’edat superior a l’anterior entre 35 i 50 anys, la seua procedència majoritària va ser Alcoi, Alacant i el Campello.
Així mateix, en la ruta realitzada pel Barranc del Cint el dia 11 de juliol  van assistir un total de 8 persones sense comptar els guies, 4 d’elles provenien d’Alcoi, 2 del Campello i 2 d’Alacant, encara que aquests dos són naturals de Novelda i Ontinyent. D’edats compreses entre els 34 i els 64 anys. També hi havia un xiquet de 12 anys.

Pel que respecta a la ruta Via Verda – La Gerga del dia 25 de juliol, van assistir un total de 16 persones sense comptar els tres guies. La majoria procedien d’Alcoi, però també va vindre gent d’Aspe, Elx i Bulgària (establits a Muro de Alcoy). L’edat mitjana oscil·la entre 40 i 60 anys, encara que també van assistir xiquets de 6 a 10 anys.

El grup que va fer la ruta Font Roja – Menejador era d’11 persones més els guies. D’aquestes 11 persones hi havia una parella de 65 anys d’edat que a més no s’havien inscrit en la ruta per e-mail sinó que havien arribat per la informació que se’ls va donar en l’Oficina de Turisme. Vivien a Alcoi encara que la seua procedència era una altra, la dona era de Sòria i l’home de Madrid. També hi havia dues xiques que venien d’Alacant i que tenien 21 anys i una altra xica d’Alacant que venia sola i tenia 35 anys. La resta era un grup de quatre persones d’Alcoi, d’edats entre els 25 i 30 anys, dels quals un vivia a Madrid i estava de vacances.

La ruta del Barranc de l’Infern es va realitzar durant tres dissabtes. El dissabte 4 de juliol el grup de visitants es va compondre de nou participants, tres d’ells en edats compreses entre 9 i 13 anys, una persona amb 64 anys i els altres entre 30 i 50 anys aproximadament. Dues persones eren d’Alcoi, tres de Muro d’Alcoi i tres del Campello. El dissabte 11 de juliol van assistir 14 persones a la ruta. Del total, 10 d’ells procedien d’Alcoi, altres 2 de Sant Vicent del Raspeig, 2 més d’Aspe i 1 de Xàtiva. Si els dividim per edats, veiem que 4 assistents eren menors de 30 anys, que només 2 arribaven als 60 i que, la majoria, es trobava entre els 35 i els 50 anys. Finalment, el dissabte 25 de juliol ens van visitar 18 persones, tots procedents d’Alcoi i en un rang d’edat comprés entre els 25 i els 35 anys.