Torrevella acollirà des del pròxim 31 juny al 14 d’agost el primer festival de cultura urbana de l’estiu, durant 14 dies ininterromputs i en diferents espais i recintes de la ciutat exteriors per a acostar a públic de totes les edats la música en directe, l’esport, la gastronomia o la pintura de carrer en les seues manifestacions artístiques més actuals. Un esdeveniment que aspira a convertir-se en un referent amb un format multidisciplinari d’acord amb les necessitats de reactivació del turisme, l’oci musical, la cultura i la necessitat de sociabilización que viu en aquests moments la ciutadania.

A més, aquesta primera edició arranca en un estiu que avança cap a la normalitat, amb l’alçament progressiu de les restriccions com és el del possible adéu a la màscara en espais a l’aire lliure o ampliació d’aforaments en esdeveniments.

Amb el nom de Crazy Urban Festival, ha sigut presentat en el Ambigú Teatre Municipal de Torrevella, en una roda de premsa en la qual s’ha donat a conéixer la seua programació i totes les mesures de seguretat que embolicaran al festival de la mà del regidor de Joventut, Domingo Paredes, el responsable d’organització de la productora SHIROTEN, José Ten, i de la plataforma tecnològica experta en control d’aforaments i traçabilitat Safety Global, Ricard SANZ.

El festival arrancarà amb una ‘Opening Party” el dia 31 de la mà de prestigiosos dj’s i a la qual li succeiran diferents accions de música urbana en diferents punts de la ciutat. A més, el festival també explotarà la seua faceta esportiva amb una setmana dedicada a la pràctica d’esports aquàtics per a principiants i amants del surf, o el skate: i una altra setmana en la qual es farà al públic partícip de l’art urbà, introduint-lo en l’apassionant i expressiu llenguatge pictòric dels grafitis o el skyline, que podran practicar in situ, i exposicions que ompliran murals i espais de la ciutat amb aquesta disciplina d’expressió artística.

La gastronomia també serà present per a promocionar i activar sectors tan afectats per la crisi com l’hostaleria i el comerç, a través de mercats i llocs tradicionals i l’actuació de Carros de Foc, la innovadora i avantguardista companyia de teatre que fa que obres d’escultures mòbils gegants recórreguen espais a l’aire lliure amb coreografies, equilibrisme, acrobàcies de tela i cércol o coreografies rítmiques amb ventall de foc i música.

El fermall d’or el posaran les actuacions en directe en el recinte del Passeig de les Eres de la Sal de Torrevieja de 4 dels artistes més prestigiosos i de reconegut renom de la música urbana, com són Prok, Locoplaya, el 13 d’agost, i Bad Gyal i Recycled J, el 14 d’agost.

El regidor de Joventut, Domingo Paredes, ha destacat que “el festival és un compromís que va adquirir l’equip de Govern en 2019 per a realitzar aquest tipus de concerts en època estival i, en aquest any tan atípic, hem volgut dur-ho a terme, adaptant-ho a les normatives sanitàries”. Parets ha afegit que la intenció de l’Ajuntament és que s’aferme aquest festival de gran categoria i es convertisca en un projecte de futur que puga atraure a tota mena de joves a la nostra ciutat. A més, ha conclòs, “pretenem amb aquesta mena d’esdeveniments dinamitzar la ciutat i que durant 15 dies la cultura urbana i juvenil siga present en gran part de Torrevella”.

El dispositiu de seguretat dissenyat pel Crazy Urban Festival pretén garantir l’adopció de les mesures sanitàries per al correcte desenvolupament del festival evitant qualsevol tipus de risc sanitari.

Durant, tot el festival a la plataforma tecnològica, especialitzada en grans esdeveniments, Safety Global, durà a terme un sistema de control d’accessos que mitjançant sistemes QR permeta garantir la traçabilitat i identificació de tots els titulars que compren les seues entrades per a assistir als actes programats amb major nombre d’assistents, especialment els quatre concerts de música en directe anunciats.

De la mateixa forma, aplicarà la sectorització dels seus espais per a garantir les distàncies de seguretat en el públic i el personal de control d’accessos i personal especialitzat s’encarregarà de la correcta utilització de gels, màscares i preses de temperatura per part dels assistents. Respecte a la utilització de les barres o els fluxos de públic en els concerts, el dispositiu es dissenyarà en funció de les novetats que puguen produir-se durant els mesos de juny i juliol.

D’altra banda, i tenint en compte la favorable evolució de la pandèmia i les magnífiques dades de la campanya de vacunació, l’operativa i la logística de tota la producció del Crazy Urban Festival pretén plantejar-se de manera dinàmica, de tal forma que siga capaç d’adaptar-se a l’evolució de la situació sanitària i als canvis i noves mesures que pot adoptar l’administració sanitària.

En aquest context, hauria de ser capaç d’adaptar-se a l’eliminació de l’obligatorietat de les màscares a l’aire lliure, així com a la distribució dels espais o al recàlcul de l’ocupació de la superfície i de les instal·lacions en les quals es desenvoluparà d’acord amb els criteris que poden establir-se sobre distàncies de seguretat.