L’edil de Cultura, Domingo Pérez, i el coordinador de la Seu de la Universitat d’Alacant a Torrevella, José Norberto Mazón, han anunciat aquest matí la celebració de la primera mostra de teatre universitari «Raúl Ferrández». Durant tres dies, de l’11 al 13 d’abril, l’Auditori del Centre Cultural Verge del Carmen acollirà dues obres de teatre dels alumnes de la UA i de la Universitat de Múrcia.

Segons ha explicat el regidor de Cultura, Domingo Pérez, la mostra és una iniciativa de l’Institut Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta, que compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Torrevella i la seu de la UA, i que pretén fomentar el teatre i continuar creixent any a any.

L’edil també ha destacat que és un homenatge a Raúl Ferrández, el fundador i director de l’Escola Municipal de Teatre de Torrevella, qui va morir amb tan sols 52 anys en 2014 i qui serà recordat per la seua important labor com a actor i dramaturg.

El coordinador acadèmic de la seu, Jose Norberto Mazón, ha dit que totes dues obres oferiran sessions matinals, a les 12.00 hores, que seran dirigides als IES. Per a això, els joves tindran a la seua disposició autobusos que els transportaran fins al centre cultural.

En defensa inaugurarà la mostra el pròxim 11 d’abril a l’Auditori del Centre Cultural Verge del Carmen per als alumnes d’ensenyament secundari. Sota la direcció d’Iván Jiménez, es tracta d’una peça política que aborda el tema dels joves desocupats coneguts amb el nom de la «Generació perduda».

L’escriptora, directora i intèrpret, Lola Blasco, guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Dramàtica l’any 2016, és l’autora d’aquesta peça musical en la qual un vaixell representa l’exili que han viscut els joves d’Espanya. Una reflexió sobre la precarietat laboral i la seua acceptació. Els alumnes de la UA es pujaran a l’escenari el 13 d’abril a les 20.00 hores per al públic general.

De la mateixa manera, el dia anterior, 12 d’abril, s’acollirà la representació 101. Un, nou, huit, quatre a càrrec de l’aula de teatre de la Universitat de Múrcia en dos horaris, a les 12.00 hores del migdia per als alumnes dels instituts i a les 20.00 hores de la vesprada per al públic general. Dirigida per Lucas Smint i Teresa Colomina, l’espectacle està basat en la tercera part del llibre 1984 de George Orwell, i compta amb la dramatúrgia de José Martini, amb textos de l’escriptor esmentat, Charles Bukowski, Angélica Lidell, Ibn Rostiu, Rumi, Un Curs de Milagros i Gaseta de l’Apocalipsi.

L’obra de teatre relata el segrest de nou xiques i xics els qui acaben amuntegats en una habitació embuatada. Acaben sent controlats per uns individus que es fan dir «Els Germans Majors» a través d’uns microxips. Durant la captivitat, els seus raptors experimenten amb ells tot tipus d’abusos per a condicionar el seu comportament i crear una societat basada en l’home-màquina. Es tracta d’una crítica a una societat en la qual cada vegada hi ha menys éssers humans.

L’entrada a totes les sessions és lliure fins a completar aforament.